Magnus Carlsen vinner, men sliter med helsen i Norway Chess.
Magnus Carlsen vinner, men sliter med helsen i Norway Chess. Foto: TV 2

Syk Carlsen: – Målet i dag var bare å møte opp og se hvordan det gikk

Magnus Carlsen tok nye 1,5 poeng etter armageddon-seier over Liren Ding, men han sliter med helsen.

Carlsen og Liren spilte remis etter det vanlige partiet i den TV 2 Sport 2-sendte turneringen.

Da ble det armageddon, som Magnus Carlsen til slutt vant. Han leder turneringen fremdeles.

Etter partiet røpet verdensmesteren at både han selv og mange andre av spillerne sliter med helsen.

– Det ble en veldig, veldig slitsom dag. Det er blitt litt ... sykehus. Nesten alle spillerne har noen skavanker nå. Det er hosting og harking over en lav sko, sa 28-åringen, som selv er plaget.

– Det er ingen unnskyldning, mange andre er syke også. Det var en blytung dag. Ding spilte mye bedre enn meg. Folk spiller dårligere når de ikke er i form, mente Carlsen.

– Mangler du overskudd?

– Jeg vårknet i dag og følte meg veldig, veldig dårlig. Jeg bare tenkte at målet i dag er å møte opp og se hvordan det går, sa Carlsen om sin egen form.

Han er sikker på at mange i dag og i går gikk tildlig til remis fordi de er syke og ville ha en kort dag, og at det nye systemet med armageddon ved remis gjør dette mer fristende.

Reglene sier at svart vinner om det ender med remis i armageddon. Hvit har ti minutter i armageddon. Svart har sju minutter. Carlsen hadde hvitt mandag, og han klarte å ta seieren selv om han lå tynt an i armageddon en stund.

– Jeg fikk en knusende start i armageddon etter en god åpning, men jeg klarte ikke å utnytte det. Etter det ble det mye tull og tøys, men det heldigvis var det min tur denne gangen, sa Carlsen.

Før det endte med remis i langsjakken, var det lenge jevnt mellom duellantene.

Rotete

Dette sa Magnus Carlsen i skrifteboksen etter 25 trekk:

– Det har vært et rotete parti og lite å rope hurra for. Det er mulig at Ding ligger bedre an objektivt sett, men med min sterke løper betyr ikke det å ha noen praktisk betydning i det hele tatt.

Carlsen visste at han lå litt svakere an på dette tidspunktet, og bedre ble det ikke de neste ti trekkene, men nordmannen holdt unna til remis og armageddon. Han er dermed uten tap i 64 langsjakkpartier på rad.

Seieren i armageddon betyr at Magnus Carlsen fortsatt er i teten sammenlagt i turneringen. Det er 1,5 poeng ned til kineseren Yu Yangyi.

Tirsdag er det fridag i Norway Chess. Den sjuende runden spilles onsdag.