Kristoffer Ajer kan få sin tiende landskamp mot Færøyene mandag kveld.
Kristoffer Ajer kan få sin tiende landskamp mot Færøyene mandag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum

Profilenes spesielle ritualer: Ajer må alltid høre på denne låten

Landslagsprofilene Kristoffer Ajer og Ole Selnæs har noen helt spesielle ritualer i oppladningen til kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag fra kl. 20.00: Se Færøyene-Norge på TV 2 eller Sumo!

Stopperkjempen Kristoffer Ajer er full av overtro. Særlig når 20-åringen fra Rælingen er med klubblaget.

– Jeg går alltid ut av bussen rett foran keeperen i Celtic. Jeg må alltid knyte venstreskoen på matten etter at man har hilst på motstanderne, og jeg hører alltid på den samme sangen rett før jeg skrur av mobilen, forteller Ajer.

– Hvilken sang?

– Det er Karpe, «Spis din syvende sans». Det er barndomsminner som er fine å ha, forklarer han.

Landslagsprofilen tror han hadde fått mye tyn fra lagkameratene i Skottland om det ikke var for at han bruker hodetelefoner.

– De i Skottland hadde ikke forstått noe av det uansett, men jeg er glad for at Scott Brown ikke vet hva jeg hører på, ler Ajer.

Selnæs: – Det er latterlig

Midtbanegeneralen Ole Selnæs tar det derimot ett knepp opp. Trønderen, som startet på sentral midtbane med Sander Berge mot Romania, kaller ritualet sitt «latterlig».

– Av en eller annen syk grunn, tar jeg på alt av venstreting før høyre: «Leggis», sokk og sko. Det går bare på autopilot. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, men jeg har bare alltid gjort det, sier Selnæs.

– Det bare skjer?

– Det er bare sånn det er. Jeg tror sikkert at hvis jeg gjør noe annet, så bommer jeg på alle pasningene eller noe. Det er latterlig, men sånn er jeg bare. Det er blitt en vane, ler han.

– Er veldig avslappet

I andre enden av skalaen tilhører derimot Tarik Elyounoussi, Sten Grytebust, Omar Elabdellaoui og Mats Møller Dæhli.

– Jeg er ikke helt der, altså. Det finnes mange som er verre enn meg, sier Grytebust til TV 2.

– Jeg hadde det da jeg var litt yngre. Da var det veldig mye høye sokker og sånt, men jo eldre man blir, jo mindre tenker man på det. Jeg er veldig avslappet før kamper og på når de begynner, forklarer 31 år gamle Elyounoussi.

– Jeg spiller best når jeg ikke tenker så mye. Så det er mitt ritual: Ikke å tenke så mye. Men det er ikke alltid like lett, ler Møller Dæhli.

– Jeg gjør de vanlige greiene, men ikke noe spesielt. Det er ikke sånn at jeg går og danser eller må gjøre noe sånt, avviser Elabdellaoui.

Mandag kveld spiller landslaget siste kvalifiseringskamp før de fleste skal ta sommerferie. Færøyene-Norge ser du på TV 2 eller Sumo fra klokken 20.00!