– Vi fikk melding klokken 09.03 om brann i et gammelt trehus i Hasleveien. Det er kraftig brann og røykutvikling, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til TV 2 like etter hendelsen.

Alle nødetater rykket ut og brannvesenet jobbet lenge med å få kontroll på brannen.

– Brannvesenet driver nå etterslukning. Deretter vil politiet foreta krimtekniske undersøkelser på stedet, sier operasjonslederen.

Tre personer hoppet ut

Politiet brukte mye med å få oversikt over situasjonen.

Innsatsleder Tore Barstad forteller at huset var kraftig overtent da politiet ankom stedet. Foto: Edvard Ertesvåg/ TV 2
Innsatsleder Tore Barstad forteller at huset var kraftig overtent da politiet ankom stedet. Foto: Edvard Ertesvåg/ TV 2

Like før klokken ti opplyste operasjonslederen at tre personer ble sett hoppende ut av vinduet. Politiet fikk senere kontroll på en av dem.

Mannen, som er i 50-årene, er nå pågrepet, mistenkt for å ha noe med brannen å gjøre.

– Mannen har status som mistenkt og har nå blitt kjørt i arresten for nærmere kriminaltekniske undersøkelser, sier innsatsleder.

Mannen vil bli avhørt i løpet av dagen. De to andre personene er ikke gjort rede for.

Ubebodd

Innsatsleder Tore Barstad forteller til TV 2 at det ikke har bodd folk på adressen siden 2015.

– Det er litt uoversiktlig hvor mange som faktisk var til stede da brannen startet, sier Barstad.

MYE RØYK: Både politi og brannvesen oppfordrer alle i området om å holde vinduer lukket på grunn av stor røykutvikling. Foto: Edvard Ertesvåg/ TV 2
MYE RØYK: Både politi og brannvesen oppfordrer alle i området om å holde vinduer lukket på grunn av stor røykutvikling. Foto: Edvard Ertesvåg/ TV 2

Årsaken til brannen er ennå ukjent. Ifølge innsatslederen har brannvesenet nå gjennomsøkt huset, og det er ikke blitt gjort noe funn av personer.

– Det styrker mistanken om at det var flere i boligen når brannen startet, men at de har kommet seg ut. Vi startet et grovsøk etter disse personene, sier innsatslederen.

Eldre bolig

Huset er en eldre enebolig i tre som i utgangspunktet skal være ubebodd, men ifølge politiet kan det være personer fra rusmiljøet som har hatt tilhold der.

– Ifølge eier av huset skulle det ikke vært noen der. Slik jeg har forstått det er det ikke snakk om en husokkupasjon, men det er bostedsløse og rusavhengige som har oppholdt seg der, sier Stokkli.

Kaotisk

Brannvesen og andre utryknings-mannskaper var tidlig på stedet, og da var situasjonen kaotisk.

– Først gjorde vi et søk utenfor, før vi etterhvert tok oss inn i huset. Temperaturen i boligen var såpass høy at vi måtte bedrive en god del slukningsarbeid før røykdykkere tok seg inn i bygget, sier innsatsleder på brann, Håvard Bakken.

Operasjonslederen opplyste at det var fare for spredning.

– Brannvesenet sier de har kontroll, men det kan være fare for spredning. På grunn av mye røyk i området bør beboerne i nærområdet lukke vinduer og dører, sa Stokkli.

Vitner på stedet kunne fortelle at det brant i et garasjeanlegg som ligger rett ved huset som brant i dag for cirka halvannet år siden.