SOMMERHANDEL: Ole Gunnar Solskjær har signert Daniel James fra Swansea. Flere spillere er trolig på vei.
SOMMERHANDEL: Ole Gunnar Solskjær har signert Daniel James fra Swansea. Flere spillere er trolig på vei. Foto: Pedersen, Terje

Solskjær rådes til å droppe stjernekjøp

Tidligere Manchester United-spiller Wayne Rooney mener Ole Gunnar Solskjær må hente unge spillere han kan utvikle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet et travel overgangsvindu for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær denne sommeren, og fredag ble første kjøp annonsert: Daniel James fra Swansea.

Tidligere Manchester United-helt Wayne Rooney er klar på at hans tidligere lagkamerat bør hente lovende spillere som Daniel James og droppe de store stjernene.

– Ole må bygge om stallen, og jeg tror ikke det vil hjelpe spillerne som allerede er der om de henter én eller to spillere til hundre millioner pund, sier han til BBC.

Avskriver tittelsjansene

Rooney nevner spillere som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Sergio Ramos og Gareth Bale som eksempler på spillere Manchester United bør styre unna.

– Det kommer til å koste deg 350 millioner pund. Du får to år ut av dem, og så er pengene borte, mener den nåværende DC United-spilleren.

Manchester United endte på sjetteplass i Premier League denne sesongen og står igjen utenfor Champions League neste sesong.

– Klubben trenger å bygges opp på nytt med unge spillere, men de må også være gode nok. Jeg tror fansen kommer til å forstå at de sannsynligvis ikke kommer til å kjempe om ligatittelen kommende sesong, sier Rooney.

Solskjær uttalte også til TV 2 nylig at forspranget opp til erkerivalene Manchester City og Liverpool er for stort å ta inn på én sesong.

Ber Solskjær få tid

Rooney mener Solskjær må få tid til å gjenreise Manchester United.

– La Ole få tid til å bygge laget over de neste to-tre årene, så de kan kjempe om Premier League og komme tilbake til Champions League, sier Rooney, som mener lagene bak City og Liverpool har en jobb å gjøre de neste årene for å melde seg på kampen om seriemesterskapet.

– Det er opp til lag som United, Chelsea, Arsenal, Tottenham og kanskje Everton å komme opp på nivået til Liverpool og Manchester City i løpet av de neste to årene, sier Rooney.

Ifølge The Guardian har Crystal Palace avslått et bud på nærmere 450 millioner kroner fra United på den unge høyrebacken Aaron Wan-Bissaka.