Edvald Boasson Hagen klinket til med seier

Edvald Boasson Hagen vant første etappe av Critérium du Dauphiné.

Se Critérium du Dauphiné hver dag på TV 2 Sport 2 og Sumo.

Den siste store testen før Tour de France startet søndag, med flere norske ryttere på startstreken.

Det hele endte i en massepsurt og der var Edvald Boasson Hagen overlegen.

Nordmannen klinket til og vant foran Philippe Gilbert og Wout van Aert.

– Det er utrolig godt å kunne vinne. Jeg har ikke slitt med selvtilliten, men formen har ikke vært så bra som jeg hadde håpet. Jeg ble syk etter Algarve, og vårsesongen har egentlig vært ganske tøff med dårlig form. Endelig nå har det begynt å løsne med Tour of Norway og nå Dauphiné. Det er en god følelse å være med å kjempe med de beste syklistene igjen, sier Boasson Hagen.

Første World Tour-seier siden 2017

Dette var årets tredje seier for rudsbygdingen, men den første i World Tour-en siden 2017. Det var også Boasson Hagens femte etappeseier i etapperittet.

– Det er alltid spesielt å vinne på World Tour-nivå, og det er lenge siden laget har hatt en så stor suksess – eller hatt suksess generelt, sier Boasson Hagen med et stort smil.

– Jeg håper det kommer mer. Det er bra for både meg og laget endelig å få en seier. Jeg er veldig glad for det, sier Boasson Hagen.

Dermed starter nordmannen mandagens etappe i gul trøye.

– Jeg forventer ikke å beholde den veldig lenge, men jeg skal prøve å ha den så lenge som mulig. Jeg er veldig glad for dagens seier, så får jeg ta dag for dag, sier han.

TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad var svært imponert over seieren.

– Dette er en gave. En gave fra oven. Måten han vant på var imponerende. Edvald er bedre enn på veldig lenge. Seier i Tour of Norway er én ting, men dette er noe helt annet. Nå begynner seirene å ramle inn. Dette var stort, sier TV 2s ekspert Johan Kaggestad.

– Han har slitt med sykdom store deler av sesongen, men nå er vi juni og det er ingen som husker det som skjedde i mars.

Hardkjør

Den relativt korte etappen (142 kilometer) var kupert med en andrekategori 20 kilometer før mål. Fem ryttere var i brudd, men hovedfeltet med Deceuninck-Quick Step i spissen kjørte steinhardt inn i den siste stigningen.

Zdeněk Štybar kjørt nærmest opptrekk for lagkompisen Julian Alaphilippe inn i bakken, men franskmannens angrep lot vente på seg. Dermed samlet feltet seg igjen, og utbryterne fikk igjen et forsprang.

Bjorg Lambrecht, Magnus Cort-Nielsen og Oliver Naesen hadde 25 sekunder å gå på fem kilometer før mål. Mitchelton-Scott kjørte imidlertid friskt i front av feltet og hele forspranget var spist opp da det gjenstod én kilometer.

Dermed ble det etappen avgjort med en spurt fra et ganske stort hovedfelt.

Der var Edvald Boasson Hagen sterkest.