Ødegaard om Hegerberg-kritikken: – Jeg står for det jeg har skrevet

Martin Ødegaard angrer ikke på at han kritiserte Ada Hegerberg på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Romania 2-2 (0-0)

Se Ødegaard snakke om Instagram-innlegget i vinduet øverst!

To dager før kampen mot Romania gikk Martin Ødegaard hardt ut mot Ada Hegerberg på sin egen Instagram.

Han var svært kritisk til intervjuet Hegerberg hadde gitt til Josimar, der hun fortalte at hun ble knekt psykisk av å spille på landslaget.

De siste dagene har fotballstjernen fått både kritikk og ros rundt uttalelsene der han blant annet mente at timingen til Hegerberg var skrekkelig.

Angrer ikke

Ødegaard har ikke kommentert uttalelsene før kampen mot Romania. Men etter fredagens kamp lettet 20-åringen på sløret.

– Jeg føler vi må ha mer respekt for jentene som skal opp i et mesterskap. Det er ikke sikkert det er ment sånn, men det er lurt å tenke seg om når man gjør intervjuer som man vet slippes før VM. Og det reagerte jeg på, og da følte jeg for å si i fra for en gangs skyld, svarer Ødegaard til TV 2 på spørsmål om hvorfor han publiserte innlegget på Instagram.

– Du står for det fortsatt selv om du har fått en del reaksjoner?

– Det har vært mye reaksjoner. Mange positive og noen negative, så sånn er det. Det hører med det. Jeg står for det jeg har skrevet.

Han forteller at han ikke har latt støyen rundt saken gå innpå seg.

– For min del har det ikke vært så voldsomt mye støy. Jeg vet at dere i media har skrevet mye, men som sagt tidligere, lar jeg ikke det gå inn på meg. Jeg har hatt tøffere tider enn det her. Så for min del har det ikke vært så ille, sier Ødegaard.

– Du er jo en smart gutt, du visste hva du satte i gang da du la ut den posten?

– Ja, selvfølgelig. Jeg visste at det kom til å bli reaksjoner, og at det kom til å bli mye skriverier. Det var jeg fullt klar over, men for en gangs skyld følte jeg for å si noe. Da gjorde jeg det.

Real Madrid-eiendommen har alltid vært reservert i offentligheten, før han denne våren har snakket mer direkte. Det kulminerte med angrepet mot Hegerberg.

– Hva skyldes denne nye siden?

– Nei, jeg vet ikke … det var egentlig som jeg skrev, jeg reagerte på timing og tidspunkt inn mot et mesterskap. Det er egentlig grunnen. Det var ikke sånn at jeg tenkte at nå skal jeg slå til og vise meg frem. Det var en reaksjon. Da følte jeg for å dele, og da jeg fikk positive signaler fra sjefen, så gjorde jeg det.

– I dag lot han beina prate

Mot Romania scoret Ødegaard sitt første landslagsmål i karrièren. Det feiret han med å slå seg på brystet og på det norske flagget.

– Var det en forlengelse av det budskapet du sendte i retning Ada Hegerberg?

– Nei, det var det ikke. Det var bare følelser og adrenalin som måtte ut. Så det var det ikke.

Markus Henriksen, som mot Romania spilte på motsatt kant av Ødegaard, er full av lovord om lagkameraten.

– Han har full kontroll på det han holder på med. Han er en ung gutt, men en veldig smart gutt. Det han gjorde, er noe vi alle står bak. Det har blåst voldsomt rundt ham, men det er ikke så rart når han er herrelandslagets største profil. Det viser at han har ro og is i magen, og klarer å ha fokus på det han skal gjøre. Og det er å spille god fotball, sier Henriksen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen påpeker at man nå har fått sett en ny side av Ødegaard.

– I dag lot han beina prate. Han fikk kritikk på kritikken, men han fikk også mye ros. Og jeg synes det var en ny og overraskende Martin Ødegaard som la ut den meldingen, og også nå. Du ser at dette her er en guttunge som er blitt en voksen, god seniorspiller, sier Mathisen.