MÅTTE PÅ SYKEHUS: Dette bildet av Melania (til høyre) og kjæresten Chris har vekket sterke reaksjoner i Storbritannia de siste dagene. Foto: Melania Geymonat/Facebook
MÅTTE PÅ SYKEHUS: Dette bildet av Melania (til høyre) og kjæresten Chris har vekket sterke reaksjoner i Storbritannia de siste dagene. Foto: Melania Geymonat/Facebook

Par banket opp på buss fordi de nektet å kysse foran guttegjeng

Da Melania og Chris nektet å kysse fordi en guttegjeng sa de skulle gjøre det, ble de angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde i London tidlig om morgenen 30. mai og skaper stor oppstandelse på øyriket etter at saken ble omtalt i media.

Londons ordfører Sadiq Khan kaller angrepet avskyelig og kvinnehatende, mens Labour-leder Jeremy Corbyn er sjokkert over hendelsen.

– Vi kan ikke og skal ikke akseptere slik homofobisk og kvinnehatende vold i vårt samfunn. Vis solidaritet med Melania og Chris, og til alle i LGBT-samfunnet for alt de må tåle bare for å være den de er, skriver Corbyn på Twitter.

Krevde at de skulle kysse

Angrepet skjedde etter at Melania Geymonat og kjæresten Chris gikk om bord på en buss i London tidlig om morgenen 30. mai.

I en Facebook-post forteller Melania at en gruppe unge menn sa til dem at de skulle kysse. Da de nektet, gikk guttegjengen løs på dem.

«De begynte å oppføre seg som pøbler og krevde at vi skulle kysse så de kunne se på, de kalte oss lesber og beskrev ulike sex-posisjoner. Plutselig er Chris midt i bussen og slåss med dem», skriver hun ifølge The Guardian.

Avisen skriver at Geymonat opprinnelig kommer fra Uruguay og jobber som flyvertinne. Hun skrev en detaljert beskrivelse av hendelsen på engelsk og spansk. Geymonat har trolig slettet Facebook-profilen i ettertid.

Måtte på sykehus

Melania og Chris ble slått flere ganger før mennene løp ut av bussen. Begge måtte til sykehus for behandling av sår i ansiktet. En telefon og en veske ble også stjålet i angrepet.

Fire unge menn mellom 15 og 18 år ble fredag arrestert, mistenkt for å stå bak angrepet.

Et bilde av de blodige kvinnene har sirkulert i sosiale medier de siste dagene. Bildet vekker sterke reaksjoner, og politikere fordømmer angrepet.

– Uakseptabelt

Sikkerhetssjefen for Londons kollektivtransport, Siwan Hayward, sier at homofobisk oppførsel og utskjelling ikke tolereres.

– Alle våre kunder har rett til å reise uten å frykte verbale eller fysiske angrep og vi jobber med politiet for å slå ned på slik oppførsel på vårt transportnettverk, sier Hayward.