Det var 276 personer om bord på Statfjord A da hendelsen inntraff. Det er ingen personskader om bord på plattformen, opplyser Equinor i en pressemelding fredag morgen.

– Statfjord A er i revisjonsstans, og det var ikke produksjon på plattformen da hendelsen inntraff, opplyser Equinor.

Det nesten 80 meter lange supplyfartøyet PSV Sjøborg var i gang med lasteoperasjoner og hadde tolv personer om bord.

Evakuert

Store deler av personellet om bord på plattformen ble evakuert etter ulykken.

Equinor har mønstret sin beredskapsorganisasjon for å bistå installasjonen. Skadeomfanget på plattformen er ikke avklart ennå. Det er skader på livbåter og behovet for å avklare omfanget av sammenstøtet som har gjort at personell er blitt flyttet fra Statfjord A til nærliggende installasjon.

Totalt er 218 av plattformens personell på 276 personer evakuert fra Statfjord A.

Skadeomfanget på plattformen undersøkes nå, skriver Equinor.

– To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har natt til fredag fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Områdeberedskapsfartøyet Stril Herkules er på feltet og bistår installasjonen med å avklare skadeomfanget, opplyser Equinor.

Ingen skadd om bord

PSV Sjøborg er på vei tilbake til land for egen maskin.

Skipet eies av Skansi Offshore på Færøyene og jobber hovedsakelig på norsk side av Nordsjøen, men har også hatt oppdrag i britisk sektor, i Aberdeen og i Nederland etter at det ble sjøsatt i 2011.

– Ingen av de om bord har fått skader, heldigvis. Vi har heller ikke fått skader på skroget. Vi vet ikke hvorfor vi kom ut av posisjon og vil undersøke dette grundig. Det var ikke dårlig vær i området i natt, sier administrerende direktør Jens Meinhard Rasmussen i Skansi til NRK.

Saken oppdateres.