England felt av grove tabber: – Et makkverk

Nederland snudde til seier og gikk til Natons League-finalen, men fikk god hjelp av de engelske spillerne i ekstraomgangene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland - England 1-1 (3-1 etter ekstraomganger)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Nederland er klare for finalen i Nations League etter å ha slått England 3-1 etter ekstraomganger i Guimarães torsdag.

Etter 1-1 ved full tid satte Kyle Walker ballen i eget mål til 2-1 for Nederland etter at John Stones hadde mistet ballen på et mislykket piruett-forsøk som bakerste mann.

– Et makkverk av et mål, men det teller like mye, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

I andre ekstraomgang var det Ross Barkley som serverte Memphis Depay. Lyon-spissen satte opp Quincy Promes, som enkelt kunne trille inn 3-1.

– Det er det nærmeste vi kommer en komikveld i det å gi bort store muligheter til motstanderne. Tre av scoringene er et resultat av gavepakker, kommenterte TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

I Nations League-finalen søndag venter Portugal for Nederland, mens England skal ut i en kamp om tredjeplassen mot Sveits.

– Fullt, fullt fortjent seier til Nederland. De har vært det beste laget i store deler av kampen. England hadde sin periode på 10-15 minutter i ordinær tid der de var det beste laget, men i ekstraomgangene og resten har det vært Nederland, sier Myhre.

Kjempebrøler av De Ligt

Etter en halvtimes spill sviktet Matthijs de Ligt på et mottak. Marcus Rashford snappet ballen, før han ble felt av De Ligt og skaffet straffespark, som Rashford selv satte i mål.

– Vi sitter og snakker om at Nederland er trygge og gode i denne fasen av spillet, og så kommer det endelig helhjertet press av Rashford, kommenterte TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Det er en kjempebrøler av De Ligt. Han rotet det til for seg selv. Rashford er våken, og straffesparket er selvfølgelig helt klart, sa TV 2-kommentator Peder Mørtvedt.

– Vi snakket om at de stort sett har fått muligheter når motstanderen har gjort feil. Det er samme situasjonen her. Mottaket til De Ligt er fryktelig, men Rashford skal ha for at han var våken, fortsatte Petter Myhre.

Rashford ut med skade

Like etter at Rashford hadde gitt England ledelsen ble han spilt nesten alene gjennom av Jadon Sancho, men Nederlands høyreback Denzel Dumfries kom med en susende takling som gjorde at Rashford måtte ha behandling.

Rashford haltet resten av omgangen, før Manchester United-spilleren ble byttet ut i pausen for Harry Kane.

På overtid av første omgang hadde De Ligt mulighet til å rette opp den grusomme tabben tidligere i omgangen da han fikk gå opp alene på ti meter på et hjørnespark, men Ajax-juvelen headet ballen tre meter til side for mål.

Tidlig i andre omgang fikk Jadon Sancho en stor mulighet til å heade inn 2-0, men Dortmund-vingens avslutning ble reddet av Jasper Cillessen.

De Ligt rettet opp

Etter Sanchos mulighet var Nederland det førende laget, men uten at de klarte å skape de helt store sjansene. Kyle Walker rotet bort ballen som bakerste mann, og Memphis Depay satte fart mot mål, men Lyon-angriperen skjøt tidlig og avslutningen gikk rett på England-målvakt Jordan Pickford.

Med et drøyt kvarter igjen av kampen stanget Matthijs de Ligt inn utligningen da han møtte et hjørnespark på første stolpe.

England trodde de hadde tatt ledelsen til 2-1 med snaut ti minutter igjen å spille da Jesse Lindgard flikket ballen til Ross Barkley, før han ble spilt gjennom og satte ballen bak Cillessen. Etter bruk av VAR ble målet annullert.

Memphis Depay hadde en eventyrlig mulighet på overtid, men den tidligere Manchester United-spilleren skjøt utenfor. Kampen gikk til ekstraomganger.

Engelsk forsvarstabber

Sju minutter inn i første ekstraomgang rotet John Stones det til som bakerste mann. Manchester City-stopperen prøvde å kjøre en piruett, men mistet ballen til Memphis Depay. Jordan Pickford stoppet den første avslutningen, men ballen havnet hos Quincy Promes, som presset Kyle Walker til å sette ballen i eget mål til 2-1-ledelse for Nederland.

To minutter senere kunne Depay lagt på til 3-1, men stupheadingen fra kloss hold gikk rett på Jordan Pickford.

– Hvor mange ganger har vi ikke snakket om at det er gitt gave etter gave defensivt i denne kampen. Det er der mange av de største mulighetene har kommet i denne kampen, kommenterte Petter Myhre.

Etter 113 minutters spill prøvde England å spille seg ut, men mislyktes. Stones spilte opp på en feilvendt Barkley, som sendte en støttepasning rett i beina på Memphis Depay. Angriperen serverte Promes, som la på til 3-1.