OVERSVØMT I OSLO: Store mengder nedbør har gjort at vannet legger seg der det er veier og gjort det vanskelig å komme fram. Her fra nederst i Maridalsveien.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERSVØMT I OSLO: Store mengder nedbør har gjort at vannet legger seg der det er veier og gjort det vanskelig å komme fram. Her fra nederst i Maridalsveien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Uværet tok strømmen i 40.000 husstander

Mannskaper fra Hafslund nett har hatt en hektisk ettermiddag og kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uværet tok strømmen fra rundt 40.000 kunder som følge av lynnedslag og trefall over linjene, melder kraftselskapet Hafslund torsdag kveld.

De fleste fikk tilbake strømmen i løpet av noen minutter.

Startet tidlig på ettermiddagen

Uværet kom inn vestfra og slo til mot Hafslund Netts forsyningsområde ved 13.30-tiden. Asker, Romerike, Moss, Follo og Halden ble mest berørt.

– Vi har hatt alt disponibelt mannskap ute – både fra våre beredskapsleverandører og våre egne feilrettere, opplyser Hafslund i en pressemelding.

Kommunikasjonssjef Morten Schau oppfordrer folk til å ta sine forholdsregler ved tordenvær.

– Trekk ut støpselet på det som ikke absolutt må brukes. Veldig mange elektroniske artikler tåler ikke den høye spenningen som kommer med et slikt vær, sier han til Romerikes Blad.

Vannkaos i Oslo

Uværet førte også til trafikkproblemer. Flere tunneler var stengt på grunn av store vannmengder, blant annet Skuitunnelen i Bærum på E16.

På en Rema 1000-butikk på Fredensborg i Oslo måtte alle de ansatte jobbe febrilsk med å tømme butikken for vann med koster, mopper og snøskuffer, skriver Dagbladet.

I bunnen av Maridalsveien ved Cubaparken ble veien helt oversvømt, og flere busser begynte å ryke i møte med vannmassene.

– Dette er et kjent problem ved større vannskyll. Det vi har gjort er å få opp noen sluk, så vannet går unna nå. Det som har skjedd var at slukene tettet seg. Når vannet er så høyt som det var, er det vanskelig å se hvor de er, sier utrykningsleder Robert Corell i brannvesenet til avisen.

Ifølge Corell var vannmassene på det meste 70 centimeter dypt nederst i Maridalsveien.

Rammet flytrafikken

Et lynnedslag ved Oslo lufthavn førte til forsinkelser i flytrafikken.

– Lynnedslaget førte til et lite strømblunk som slo ut noen av våre systemer. Blant annet bagasjebåndene våre ble satt ut et lite øyeblikk. Vi prioriterer nå å få alle avganger til å gå som normalt, sier kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Reisende kan forvente seg noe ventetid, sier Andersen til TV 2. Passasjerer bes følge med på Avinor sine hjemmesider for oppdaterte avgangstider.

TRUENDE SKYER: Uværet nærmer seg Oslo lufthavn torsdag ettermiddag. Foto: Venche Paulsen
TRUENDE SKYER: Uværet nærmer seg Oslo lufthavn torsdag ettermiddag. Foto: Venche Paulsen
FORSINKELSER: Et lynnedslag slo ut enkelte systemer på Oslo lufthavn torsdag. Foto: Karianne Solbrække/TV 2
FORSINKELSER: Et lynnedslag slo ut enkelte systemer på Oslo lufthavn torsdag. Foto: Karianne Solbrække/TV 2