NYTT UTENLANDSEVENTYR: Henning Berg tar over Omonia Nicosia.
NYTT UTENLANDSEVENTYR: Henning Berg tar over Omonia Nicosia. Foto: Carina Johansen

Berg ferdig i Stabæk – blir trener på Kypros

Henning Berg (49) har ledet Stabæk for siste gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk bekrefter at Henning Berg forlater klubben og er ny trener for Omonia Nicosia, som endte på sjetteplass i den kypriotiske toppdivisjonen i sesongen som gikk.

– De er en av to store klubber på Kypros med tanke på supportere og historien. De som har vunnet mest med Apoel, men har ikke vunnet serien siden 2010. Nå er det en ny satsing, med nye eiere som skal ta de tilbake til toppen. Det er spennende å være med på, sier Henning Berg til TV 2.

Stabæk opplyser at de har fått en økonomisk kompensasjon for å slippe Berg et halvt år før kontraktens utløp.

– Hvorfor tror du at valget falt på deg?

– Det må du spørre dem om, men jeg vet fra samtalene vi har hatt at de har gjort en grundig jobb og sett på hva vi har gjort i Legia, og spesielt det vi gjorde i Europa. I tillegg vet de alt om jobben jeg gjorde i Videoton. Det er hok hovedsaklig de har sett på. Så vet de også at Stabæk var et litt annet prosjekt, sier Berg.

Berg tok over Stabæk da Toni Ordinas fikk sparken forrige sesong. Han har tidligere ledet Lyn og Lillestrøm i Eliteserien, før han tilbrakte flere år i utlandet i klubbene Blackburn, Legia Warsawa og Videoton.

– Vi takker Henning for innsatsen og for hans bidrag i fjorårets redningsaksjon. Og vi ønsker ham lykke til i sin nye klubb, sier Stabæks daglige leder, Jon Tunold, til klubbens nettsider.

Stabæk ligger nest sist i Eliteserien med to poeng opp til trygg grunn.

– Timingen kunne vært bedre for at jeg går. Ideelt sett, så hadde det vært bedre om det hadde skjedde utenfor sesong, men det lar seg ikke styre alltid, sier Berg.

Berg sier at han forlater Stabæk med blandede følelser.

– Jeg har lyst til å prøve meg på den sportslige utfordringen og mulighetene som er i Omonia. Samtidig så er jeg blitt glad i Stabæk. Det er en bra mentalitet i gruppen, og mange unge som vil bli gode. Det var en tøff sesong for oss i fjor. Jeg kom midt i sesongen, og vi holdt oss akkurat. Kvaliken og den perioden viste at vi står sammen som klubb. Det var lærerikt, spennende og gøy å være med på. Stabæk er en klubb med litt mindre ressurser, som må utvikle spillere og selger når man må det. Da blir det jobb for å holde seg i live, sier treneren.