SERIEMORDER: Kypriotisk politi har funnet et tredje lik i den giftige innsjøen.
SERIEMORDER: Kypriotisk politi har funnet et tredje lik i den giftige innsjøen. Foto: Petros Karadjias

Offiseren som ble seriemorder:

Fant ny koffert med kroppsdeler i giftig innsjø

Politiet har gjort et nytt, makabert funn i seriemordersaken på Kypros.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dykkere har hentet ut en koffert med kroppsdeler fra den giftige innsjøen Kokkinopezoula på Kypros, melder nyhetsbyrået AP.

Kroppsdelene bærer preg av å ha ligget under vann lenge, og er det tredje lignende funnet i etterforskningen mot Nicos Metaxas.

Den 35 år gamle offiseren er mistenkt for å ha utført en lang rekke drap, og har erkjent å ha drept fem kvinner og to små jenter.

Metaxas skal ha fortalt i avhør tidligere i vår at det befinner seg tre kropper gjemt i kofferter i innsjøen, og alle tre er nå funnet etter et søk på seks uker.

Sjokkert over brutaliteten

Drapssakene har sendt sjokkbølger gjennom befolkningen på Kypros, og Metaxas omtales som landets første seriemorder. Politiet frykter han kan ha drept så mange som 30 mennesker.

Politiet har foreløpig ikke slått fast om det siste liket tilhører en mann eller en kvinne. Liket er svært forråtnet, bundet, og kofferten hadde blitt holdt nede på bunnen med betong.

Politisjef Kypros Michaelides var til stede da kofferten ble funnet, og uttrykte sjokk over det han var vitne til.

– Dette er første gang i min 42 år lange tjeneste at jeg har sett en slik brutalitet, sa han til reportere på stedet ifølge Cyprus Mail.

Samtidig betegnet han funnet som en viktig utvikling i deres etterforskning.

Fant ofre via datingsider

Det hele begynte da 38 år gamle filippinske kvinnen Mary Rose Tiburcio ble funnet drept i en forlatt gruvesjakt omlag fire mil utenfor hovedstaden Nicosia den 14. april.

Tiburcio og hennes seks år gamle datter hadde savnet i lengre tid. Politiet ble mistenksomme mot Metaxas etter å ha gått gjennom Tiburcios telefon, og funnet korrespondanse med 35-åringen.

Politiet mistenker at seksåringen også er drept, men hun er ikke funnet.

Metaxas skal ha kommet i kontakt med ofrene sine via datingsider. Han er kaptein i den kypriotiske hæren.

Myndighetene har så langt avhørt 600 personer i saken, og forsøker fortsatt å komme i kontakt med tre kvinner Metaxas hadde hatt kontakt med via det sosiale mediet Badoo. Disse skal ikke være savnet, men politiet har ikke klart å spore dem opp.

Metaxas er fortsatt ikke tiltalt i saken, men har levert et 10-siders håndskrevet brev der han tilstår drapene og kommer med flere detaljer.