King avslører Champions League-ambisjon

KAMPKLAR: Joshua King pådro seg en sår hamstring etter å ha trent for hardt for tidlig etter ferien. Onsdag trente han imidlertid som normalt, og anses som klar til fredagens kamp mot Romania.
KAMPKLAR: Joshua King pådro seg en sår hamstring etter å ha trent for hardt for tidlig etter ferien. Onsdag trente han imidlertid som normalt, og anses som klar til fredagens kamp mot Romania. Foto: Lise Åserud
Joshua King (27) varsler at han har sine beste år foran seg.

Fredag fra kl. 20.10: Se Norge-Romania på TV 2 eller Sumo!

Premier League-stjernen scoret tolv mål på 35 kamper i ligaen for Bournemouth denne sesongen.

Det er fire færre enn i kanonsesongen 2016/17, og tre færre enn det han satte seg som mål.

King er bare mellomfornøyd med sesongen.

– Jeg har alltid lagt listen høyt. Jeg tror at mange her på landslaget hadde vært fornøyd med tolv mål i Premier League, men jeg vet hva jeg kan. Jeg har noen sjanser som jeg burde ha satt, men bommet på, reflekterer King overfor TV 2.

– Det er ikke umulig å komme opp på 15. Det var en helt OK sesong, men jeg er ikke skuffet over den sånn som i fjor. Men jeg skulle gjerne hatt noen flere mål og målgivende, fortsetter han.

Champions League-ambisjon

I løpet av fire sesonger i Bournemouth er han blitt et av de første navnene Eddie Howe skriver opp på blokken når han tar ut laget.

Nå utelukker ikke King at han kan forlate «The Cherries».

– Kan det være aktuelt for deg å ta det siste steget til en enda bedre klubb i sommer?

– Det vet jeg ikke. Det får tiden vise. Jeg har kontrakt med Bournemouth i to år til. Vi får se hva fremtiden bringer, svarer King.

– Er det noe aktivitet eller noe som skjer rundt deg?

– Ingen kommentar.

– Kunne du tenke deg å prøve deg i en enda bedre klubb?

– Jeg har alltid drømt om å spille i en klubb som spiller i Champions League. Om det skjer nå, eller om et år eller to, det vet jeg ikke. Men jeg har alltid drømt om å spille i Champions League. Hvis det ikke skjer med Bournemouth i fremtiden, så har jeg tro på at jeg kommer til å spille i en klubb som er med i Champions League i fremtiden, svarer King, før han understreker:

– Men når det skjer, det vet jeg ikke.

Har spilt i Champions League

Faktisk er King allerede registrert med én kamp i verdens gjeveste klubbturnering. Han fikk fem minutter da Manchester United spilte borte mot Galatasaray i 2012.

– Jeg vet ikke om det teller. Jeg har drakten ennå. Den henger på gutterommet, forteller Premier League-stjernen.

– Hva er det som fascinerer deg med Champions League?

– Etter VM er det den kuleste turneringen, mener jeg. Jeg tror at alle gutter drømmer om å gå ut på matta, høre Champions League-sangen og spille mot de beste i Europa.

– Jeg er 27 år og kommer inn i min «prime». De neste tre årene blir mine beste som fotballspiller hvis jeg tar vare på kroppen og fortsetter å trene som jeg har gjort de siste årene, varsler han.

Kan bli priset ut

Dersom en Champions League-klubb skulle melde sin interesse for landslagsspissen, kan de få det tøft med å få kloen i ham.

Det tror TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Det er nok mange som kunne tenke seg ham, men få har muligheten til å betale det han koster og matche lønnen han har. Han kunne fint ha spilt for mange klubber i Champions League. Men for klubber utenfor England er det ikke så lett å løse inn. Jeg tror nok at han blir i Premier League, sier Mathisen.

Mathisen tror derimot at flere av de engelske klubbene som er større enn Bournemouth kunne tenke seg King.

– Han har vært så god i Premier League over lang tid, at han garantert er interessant for enda bedre klubber i den ligaen. Det finnes mange klubber i Premier League som gjerne kan ha bruk for ham på topp, og også har penger til å hente ham, mener TV 2s fotballekspert.

– Én ting er å hente spisser, men en annen ting er å hente spisser du vet at fungerer i den ligaen. Men han er stjerne i Bournemouth. I en av toppklubbene i Premier League risikerer han å sitte en del på benken, følger han opp.

Fredag fra kl. 20.10: Se Norge-Romania på TV 2 eller Sumo!

Lik TV 2 Sporten på Facebook