NORSK TOPPSCORER: Kari Brattset scoret sju mål, alle i første omgang, og ble Norges toppscorer mot Hviterussland.
NORSK TOPPSCORER: Kari Brattset scoret sju mål, alle i første omgang, og ble Norges toppscorer mot Hviterussland. Foto: Vidar Ruud

Håndballjentene sikret VM-billett

Norge så etter hvert ut til å være i feriemodus, men slo Hviterussland og er klare for VM i Japan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge - Hviterussland 31-28

De norske håndballjentene er klare for VM i Japan etter å ha slått Hviterussland 31-28 på Sotra i andre omspillkamp onsdag kveld.

Norge feide hviterusserne av banen i første omgang og ledet med ti mål midtveis, men de slet med å følge opp i andre omgang.

– En omgang langt, langt, langt under pari, men det er ingen fare for en VM-billett, sa TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Mørk: – Rett og slett litt dårlig

Dobbeltoppgjøret var på langt nær avgjort etter norsk 34-21-seier i den første kampen.

– Andre omgang var rett og slett litt dårlig, men vi startet sinnssykt bra og mange mål å gå på. Det nærmer seg sommerferie med stormskritt, så vi var ikke skjerpet nok. Da var Hviterussland ganske okay. Vi slapp dem for nært innpå, sier Nora Mørk til TV 2.

Kari Brattset ble Norges toppscorer med sine sju fulltreffere før pause.

– Vi avsluttet kanskje ikke helt med stil, men sånn er det. Vi vant og er i VM, det er det viktigste, sier Brattset til TV 2.

Norge stormet ut av startblokkene og hadde gått opp til 4-0 før det var spilt tre minutter. Bakover så det bunnsolid ut, for det tok sju og et halvt minutter før gjestene scoret sitt første mål med 1-9-reduseringen.

Den norske dominansen fortsatte imidlertid, og det tok ytterligere seks minutter før baklengs nummer to kom.

Sluknet etter pangstart

I andre halvdel av første omgang slapp Norge seg litt ned, men gikk til pause med en timålsledelse på 21-11. Etter pause slurvet Norge. Fire strake bom på straffekast og bare fire mål på de første 16 minuttene imponerte få.

– De er langt fra fornøyd med gjennomføringen fra start i denne omgangen. Defensivt har de vært for svake, de har rygget og det har vært for få taklinger. Offensivt har de vært for unøyaktige, sier Bent Svele.

Det norske forspranget ble spist inn med sju mål i andre omgang. Dermed vant til slutt Norge 31-28. VM-plassen i Japan ble som ventet aldri truet.

– Jeg synes vi falt altfor langt ned. Vi greide aldri å komme opp på det forsvarsnivået vi må forvente av et norsk landslag. Vi scoret ti mål på hele andre omgang og 21 mål i første omgang. Det var mye slurv, en god del feilpasninger. Vi brente skudd og straffekast. Vi slurvet altfor mye. Men det eneste som betyr noe er at vi kom til VM, sier Svele.