IKKE ENIG: Johannes Høsflot Klæbo er fortsatt ikke enig med Skiforbundet. Foto: Teigen, Trond Reidar
IKKE ENIG: Johannes Høsflot Klæbo er fortsatt ikke enig med Skiforbundet. Foto: Teigen, Trond Reidar

Klæbo ennå ikke enig med Skiforbundet

Johannes Høsflot Klæbo (23) har frist til 10. juni med å skrive under en ny landslagsavtale med Norges Skiforbund.

Både Klæbo og landslagssjef Espen Bjervig tror dette vil løse seg.

– Jeg kan bekrefte at vi ikke har signert en avtale riktig ennå, sa Klæbo til NTB under det årlige, tradisjonelle pressetreffet på Sognefjellshytta onsdag ettermiddag.

– Hva er grunnen til at det har drøyd?

– Det er pappa og skiforbundet som styrer dette. Du får et klarere svar om du spør ham (pappa). Han er flink til å skjerme meg fra disse spørsmålene, sa Klæbo.

Utsatt frist

Avtaleteksten mellom løperen og Norges Skiforbund regulerer blant annet til en hver tid hvem som eier markedsrettighetene.

– I utgangspunktet har fristen til å skrive under avtalen vært fra sesongoppstart, og ofte har vi signert avtaler under denne samlingen på Sognefjellet. Men i år er fristen utsatt til 10. juni. Det skyldes at det er gjort endringer i detaljer i avtalen. Den gamle avtaleteksten kunne ikke brukes lenger, og vi fikk den nye avtaleteksten ganske seint. Fristen ble utsatt fordi vi ikke hadde noen ny avtaletekst å presentere utøverne tidsnok, sa landslagssjef Espen Bjervig til NTB.

Bjervig føler seg rimelig trygg på at han og Klæbo skal bli enige innen fristen, selv om dette var noe som ofte skapte temperatur mellom Petter Northug og skiforbundet i sin tid.

Det var flere enn en gang at det drøyde lenge for de to partene kom til enighet. I en lengre periode trakk også Northug seg ut av landslaget.

Uenig om sosiale medier

– Hva er det som står igjen?

– For å gjøre det enkelt: For ti år siden var en skiløper en skiløper når han pratet med media, eller når han gikk renn og var på TV. Nå synes utøveren gjennom sosiale medier 24 timer i døgnet. Det er dette grensesnittet som må gås opp.

Bjervig forklarte:

– Når skal man representere skiforbundet og dem som er med på å finansiere skiidretten, og når skal man representere seg selv og andre private samarbeidspartnere? Det er dette vi må avklare. Her er det ikke mye rettspraksis å forholde seg til, og jeg tror det er viktig å bruke tid på dette nå og bli enige, slik at vi slipper å diskutere dette utover høsten og vinteren, sa Bjervig.

(©NTB)