MISTENKT: Michael Barrymore forlater restauranten Scotts i London etter en familiemiddag, februar, 2019.
MISTENKT: Michael Barrymore forlater restauranten Scotts i London etter en familiemiddag, februar, 2019. Foto: Stella Pictures

snakker ut om marerittet for første gang:

TV-stjerne (67) ble mistenkt for drap

Michael Barrymore (67) snakker ut om tragedien der en 31 år gammel mann ble funnet død hjemme hos han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den engelske komikeren og TV-stjernen Michael Barrymore (67) hadde sin storhetstid på 80 og 90-tallet, som programleder for en rekke gameshow.

Død i svømmebassenget

Men i 2001 ble mye oppmerksomhet rundt briten, etter at en 31 år gammel mann ble funnet død i svømmebassenget til TV-stjernen, skriver Mirror.

31 år gamle Stuart Lubbock ble funnet død i utendørsbassenget til Barrymore i hans hjem i Roydon i Essex. Det var Barrymore som fant mannen død.

Mistenkt for drap

I 2007 ble han og to andre arrestert, mistenkt for drap på 31-åringen, men ble senere løslatt. Saken er fortsatt uoppklart.

Barrymore har tidligere fått kritikk for å ha forlatt åstedet før politiet kom frem, og han nektet også å svare på spørsmål knyttet til bruk av rusmidler på festen.

I programmet «Life stories» hvor TV-profilen Piers Morgan intervjuer en rekke kjendiser om deres livshistorier på ITV, kommer Michael Barrymore for første gang med sin forklaring på det fatale dødsfallet i 2001. Han benekter for å ha gitt den omkomne narkotika på festen.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg ga ikke Stuart narkotika, hva nå enn han hadde tatt. Ecstasy hadde jeg ikke i huset. Jeg røyket marihuana, men hvis han tok kokain, fikk han ikke det av meg, sier Barrymore i intervjuet med Piers Morgan.

Han fortsetter:

– Jeg hadde ingenting å gjøre med dødsfallet. Jeg er ikke 99,9 prosent uskyldig, jeg er 100 prosent uskyldig. Jeg har rett til å gå med hevet hode resten av livet, sier TV-stjernen.

I intervjuet kommer han også med kritikk mot politiets håndtering av saken, og mener etterforskningen deres ikke har holdt mål.

– Stuarts familie fortjener ordentlige svar på hva som skjedde, avslutter Michael Barrymore.

Politiet har i senere tid innrømmet at pågripelsen av TV-stjernen var lovstridig, ettersom det ikke fantes håndfaste bevis mot ham. Barrymore saksøkte politiet for drøyt 25 millioner kroner, men søksmålet førte ikke frem.