Den engelske komikeren og TV-stjernen Michael Barrymore (67) hadde sin storhetstid på 80 og 90-tallet, som programleder for en rekke gameshow.

Død i svømmebassenget

Men i 2001 ble mye oppmerksomhet rundt briten, etter at en 31 år gammel mann ble funnet død i svømmebassenget til TV-stjernen, skriver Mirror.

31 år gamle Stuart Lubbock ble funnet død i utendørsbassenget til Barrymore i hans hjem i Roydon i Essex. Det var Barrymore som fant mannen død.

Mistenkt for drap

I 2007 ble han og to andre arrestert, mistenkt for drap på 31-åringen, men ble senere løslatt. Saken er fortsatt uoppklart.

Barrymore har tidligere fått kritikk for å ha forlatt åstedet før politiet kom frem, og han nektet også å svare på spørsmål knyttet til bruk av rusmidler på festen.

I programmet «Life stories» hvor TV-profilen Piers Morgan intervjuer en rekke kjendiser om deres livshistorier på ITV, kommer Michael Barrymore for første gang med sin forklaring på det fatale dødsfallet i 2001. Han benekter for å ha gitt den omkomne narkotika på festen.

– Jeg er veldig lei meg. Jeg ga ikke Stuart narkotika, hva nå enn han hadde tatt. Ecstasy hadde jeg ikke i huset. Jeg røyket marihuana, men hvis han tok kokain, fikk han ikke det av meg, sier Barrymore i intervjuet med Piers Morgan.

Han fortsetter:

– Jeg hadde ingenting å gjøre med dødsfallet. Jeg er ikke 99,9 prosent uskyldig, jeg er 100 prosent uskyldig. Jeg har rett til å gå med hevet hode resten av livet, sier TV-stjernen.

I intervjuet kommer han også med kritikk mot politiets håndtering av saken, og mener etterforskningen deres ikke har holdt mål.

– Stuarts familie fortjener ordentlige svar på hva som skjedde, avslutter Michael Barrymore.

Politiet har i senere tid innrømmet at pågripelsen av TV-stjernen var lovstridig, ettersom det ikke fantes håndfaste bevis mot ham. Barrymore saksøkte politiet for drøyt 25 millioner kroner, men søksmålet førte ikke frem.