ANKLAGES FOR VOLDTEKT: Saken mot Cristiano Ronaldo er ikke lagt død, hevder Der Spiegel.
ANKLAGES FOR VOLDTEKT: Saken mot Cristiano Ronaldo er ikke lagt død, hevder Der Spiegel. Foto: Carlos Costa/AFP

Der Spiegel hevder at søksmålet mot Ronaldo ikke er trukket tilbake

Nyhetsbyrået Bloomberg hevder at Kathryn Mayorga skal ha trukket tilbake søksmålet mot Cristiano Ronaldo etter anklagene om at han voldtok henne på et hotell i Las Vegas i 2009. Det stemmer trolig ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Bloomberg som skriver at anklagene mot Cristiano Ronaldo (34) er droppet.

Motstridende rapporter

Anklagene skal ha blitt trukket tilbake i april i Las Vegas, Nevada, men er det ifølge nyhetsbyrået ikke kjent om partene har kommet til et forlik eller ikke.

Journalist Rafael Buschmann i Der Spiegel hevder imidlertid at dette ikke stemmer. Som et svar på Bloomberg-journalist Edvard Petterssons sak skriver Buschmann på Twitter at søksmålet ikke er trukket tilbake.

– Saken er ikke avsluttet. Det er bare i en annen rettsinstans nå. Ettersom det var umulig for Mayorgas advokater å gi Ronaldo stevningen, har de levert den til en føderal rett, skriver Buschmann, som refererer til en artikkel i Der Spiegel fra april hvor det kommer frem at advokatene ikke har vært i stand til å komme i kontakt med Ronaldo for å levere stevningen.

Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga ble fotografert på nattklubben Rain i Las Vegas sommeren 2009.
Cristiano Ronaldo og Kathryn Mayorga ble fotografert på nattklubben Rain i Las Vegas sommeren 2009. Foto: Matrixpictures.co.uk

Skal ha blitt voldtatt

Anklagene mot Ronaldo traff medias søkelys i fjor da amerikanske Kathryn Mayorga stod frem i Der Spiegel med sin historie. Hun hevder at Ronaldo voldtok henne på et hotell i Las Vegas i 2009.

Episoden skjedde under en ferietur og i et forlik betalte Juventus-stjernen 375.000 dollar til Mayorga, et beløp som tilsvarer over tre millioner norske kroner med dagens dollarkurs.

Mayorga skrev den gangen under en taushetserklæring, men leverte et sivilt søksmål for å få opphevet den i fjor. Det er dette søksmålet som nå ifølge Bloomberg skal ha blitt trukket tilbake.

Ronaldo har hele tiden benektet for at han voldtok kvinnene.

– Ettersom jeg ønsker å holde navnet mitt rent, vil jeg ikke fôre mediehysteriet skapt av mennesker som ønsker å fremme seg selv på min regning. Min rene samvittighet tillater meg derfor å vente rolig på resultatet av enhver etterforsking av saken, uttalte Ronaldo i oktober.

Ble frarådet å ta saken videre

I intervjuet med Der Spiegel i fjor sa Mayorga at Ronaldo skal ha bedt henne gi ham oralsex, hvorpå hun nektet. Da skal fotballstjernen ha voldtatt henne, mens hun gjentatte ganger skrek «nei».

Ifølge Mayorga skal Ronaldo ha unnskyldt seg etterpå.

Politiet har bekreftet at kvinnen anmeldte et overgrep samme dag i 2009, og at i den forbindelse ble undersøkt av leger på et sykehus i Las Vegas. Mayorga ønsket ikke å si navnet på hvem som skal ha forgrepet seg på henne, men skal noen uker etter ha fortalt politiet at det var Ronaldo, skrev CNN.

Da skal både politi og helsevesen ha frarådet henne fra å gå videre med saken, ettersom det kunne bli tolket som utpressing. Ronaldo har hele tiden hevdet at de to hadde frivillig sex.

– Dette er ikke sant. Falske nyheter. Folk vil promotere seg selv ved å nevne mitt navn. Det er normalt. De vil bli berømte og nevner mitt navn. Det er en del av jobben, sa han i en video på Instagram.

I januar meldte Wall Street Journal at amerikanske myndigheter hadde fått grønt lys til å ta en DNA-prøve av Ronaldo.