Ceviche med torsk og paprika
Ceviche er en Sør-Amerikansk rett, der man «koker» rå fisk i sitrussaft.
Oppskrift er hentet fra kokeboken «Krisemat», som er den internasjonale kokeboken til Oslo Krisesenter.
- 400 g torskefilet (skinn og benfri)
- 7-9 stk lime
- 2 store tomater
- ½ rød paprika
- ½ gul/oransje paprika
- ½ grønn paprika
- 2 stk små rødløk
- 1 stor potte frisk koriander
- 2 dl ristede maiskorn
Marinade
- saft fra 4-5 lime
- ½ ts sukker
- ½ ts salt
Dressing
- 2-3 ss olivenolje eller avokadoolje
- saft fra 1-2 lime
- kvernet pepper
Del fisken i terninger, legg i en form og tilsett saft fra 4-5 lime og salt. Vend lett om. Dekk til og sett kaldt i 2-3 timer. Fisken vil «koke» i limesaften og ikke føles rå.
Skjær tomater, paprika og løk i små treninger. Om ønskelig kan de også marineres i limesaft (ikke sammen med fisken). Grovhakk frisk koriander (spar noen hele stilker til garnityr/pynt).
Bland grønnsakene med olivenolje, salt og pepper.
Hell av limesaften fra fisken, la fisken renne godt av seg i for eksempel et dørslag.
Bland grønnsaker og fisk lett sammen. Smak til med salt, pepper og koriander.
Anrett i små eller mellomstore skåler, server med limebåter og frisk koriander og ristede/lettstekte peanøtter (kan sløyfes).