BADET TOPPLØS: Christa Barlinn Korvald (24) skulle bade toppløs på Sørenga, da hun fikk beskjed om å kle på seg. Bak er kompisen Erlend.
BADET TOPPLØS: Christa Barlinn Korvald (24) skulle bade toppløs på Sørenga, da hun fikk beskjed om å kle på seg. Bak er kompisen Erlend. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix // Privat

Toppløse Christa (24) ble jaget av vekter

Christa (24) skulle sole seg og bade, da hun fikk beskjed av en vekter om å kle på seg. Vekterselskapet innrømmer at det ble begått en feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

22. mai var 24 år gamle Christa Barlinn Korvald på Sørenga i Oslo sammen med vennen Erlend.

Der skulle de bade og sole seg i fine vårtemperaturer.

– Jeg skulle hoppe uti vannet med tøyet jeg hadde med. Jeg pleier å bade toppløs, og hadde ikke noen overdel, forteller Christa til TV 2.

Det skulle imidlertid vise seg å bli et problem denne dagen.

Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

Beskjed fra vekter

Da Christa skulle til å stupe uti vannet, kom det nemlig en vekter bort til henne. Vekteren ga Christa klar beskjed om at det ikke var lov til å sole seg eller bade toppløs.

– Hun sa at det ikke var lov å bade uten overdel, og at jeg måtte kle på meg, forteller 24-åringen.

Christa fik beskjed om at hun enten måtte kle på seg, eller forlate stedet. Kompisen Erlend spurte vekteren om forbudet gjaldt for ham også, noe hun avkreftet.

Christa hoppet likevel i vannet, og vekteren sa det var greit at de badet litt. Kort tid etter at Christa og Erlend kom tilbake opp på land, forlot de Sørenga.

Innrømmer feil

Vekterne som patruljerer Sørenga tilhører vekterselskapet Skan-kontroll. Selskapets administrerende direktør Jørn C. Olsen bekrefter at det ble gjort en feil på Sørenga den 22. mai.

– Ja, det stemmer. Dette er ikke innenfor vår instruks på Sørenga, sier Olsen.

Direktøren sier vekterne kan gi påtale ved nakenbading, men ikke ved toppløsbading. Vektere har ingen midler til å håndheve dette, men kan eventuelt ringe politiet om man nekter å kle på seg.

– I dette tilfellet var det rett og slett en feiltolkning av vekter. Vi har allerede presisert hvilke regler som gjelder overfor vekterne på Sørenga, sier Olsen.

– Folk roper teite ting

Christa bader alltid toppløs, og har aldri tidligere opplevd å bli snakket til av en vekter for hvordan hun kler seg.

– Jeg klarer ikke helt å se problemet med å bade toppløs på en badeplass. Jeg synes det er rart hvis det skal være forbudt å gå i bar overkropp et sted det er ganske naturlig å være avkledd, sier Christa.

Selv om det er første gang en vekter har reagert, er det langt fra første gang hun har fått reaksjoner.

– Folk roper teite ting, som «pupper», «få på deg bh» eller «tits» flere ganger. Det opplever vel de fleste som bader toppløs, sier Christa, som synes kommentarene er irriterende og ubehagelig.

– Folk tror man viser seg fram, men det handler ikke om å vise fram kroppen sin. Det er bare mye deiligere å bade uten overdel.