MYSTISK PAKKE: Advokat John Christian Elden mottok blant annet denne rullen i en konvolutt.
MYSTISK PAKKE: Advokat John Christian Elden mottok blant annet denne rullen i en konvolutt.

PST har mottatt mystisk pakke i Wara-saken

Pakken skal inneholde informasjon kun personer med detaljkunnskap om hendelsen kan ha.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal nå ha fått en pakke som er til fordel for Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Pakken skal inneholde detaljer fra hendelsene rundt Wara og Bertheussens bolig, som ikke har vært offentlig kjent. Avisen har ikke lykkes med å verifisere alle påstandene i tipsene.

Pakken ble sendt til advokat John Christian Elden, som bekrefter informasjonen overfor TV 2.

– Hvis dette kommer fra de som har tipset media, innebærer det en klar svekkelse av mistanken der vi håper PST kommer til bunns i saken, sier Elden.

Hans klient er siktet for å ha forsøkt å gjennomføre et angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, og for trusler.

Pakken ble mottatt i begynnelsen av mai og deretter oversendt til PST. Konvolutten er poststemplet 28. april i år, og sendt fra et postkontor i Norge.

I pakken lå det Dymo-ruller og en nødhammer, av typen som henger ved vinduene på rutebusser.

KONVOLUTT: Pakken var feiladressert, og brukte derfor noe tid på å nå advokat Elden.
KONVOLUTT: Pakken var feiladressert, og brukte derfor noe tid på å nå advokat Elden.

Trusler og bilbrann

PST har siktet Bertheussen for å ha tent på bilen til sin samboer, tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. I forkant av at Bertheussen ble pågrepet var det flere hendelser mot boligen til Wara.

Bilbrannen, som skjedde den den 10. mars, var den femte kjente trusselhendelsen rettet mot justisministeren siden desember.

I tillegg skal det ha funnet sted en rekke hendelser som ikke er kjent for offentligheten. Også de blir nå etterforsket av PST, etter det TV 2 kjenner til.

Justisministeren opplevde i desember å få både huset og bilen hans nedtagget med hakekors og ordet «rasist».

Det ble også i februar funnet brennbar væske under justisministerens bil.

– Mener de er på blindspor

Tidligere PST-sjef Benedicte Bjørnland sa etter at Bertheussen ble pågrepet at «forholdet ses i sammenheng med tidligere trusler mot justisministeren og Bertheussen selv, hvor samboeren kan ha lagt til rette for at politiet skulle etterforske denne hendelsen som en eskalering av de tidligere fremsatte truslene».

Sikkerhetstjenesten mener også at Bertheussen sendte et trusselbrev til sikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring-Gjedde og hennes ektemann – stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Bertheussen har helt siden hun ble pågrepet nektet for å ha noen befatning med forholdene.

– Jeg har hatt en lengre samtale med min klient etter avhør. Hun er meget bestemt på at politiet er på et blindspor. Hun har svart på alle spørsmål og gitt PST tilgang til alle opplysninger for å belyse sin uskyld. Hun ble så løslatt, sa advokat Elden til TV 2 tidlig etter pågripelsen.

Det har ikke lykkes TV 2 å få en kommentar fra PST.