TO ÅR: Miika Elomo (t.v.) forlater TUTU på nivå to i Finland til fordel for en toårskontrakt i Storhamar.
TO ÅR: Miika Elomo (t.v.) forlater TUTU på nivå to i Finland til fordel for en toårskontrakt i Storhamar. Foto: TUTU Hockey.

Dette er Storhamars nye trener

Miika Elomo har skrevet under en toårskontrakt som hovedtrener for Storhamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at den svenske suksesstreneren Fredrik Söderström reiste fra Storhamar etter sesongen har klubben vært på trenerjakt.

Som Hamar Arbeiderblad skrev på lørdag, har valget nå falt på finske Miika Elomo.

42-åringen får med seg den tidligere Storhamar-spilleren Petteri Nummelin som assistent.

– Jeg er veldig stolt av at Storhamar valgte meg og Petteri. Det er en av de største ishockeyklubbene i Europa, og de satser stort. Vi har selvfølgelig mål om å vinne gull, og kjempe oss tilbake til Champions Hockey League. Det er en god miks mellom unge sultne gutter og erfarne spillere i laget, så det blir spennende, sier Elomo til TV 2.

– Det er jo litt press på dere nå etter at Storhamar vant gull for to sesonger siden, og tok seg til finalen i år. Hvordan ser du på det?

– Press er en del av profesjonell ishockey. Hvis det ikke er noe forventningspress blir det bare en hobby. Jeg er vant til press, og det er noe jeg trives med.

– Kontrasten til norsk og finsk hockey er jo ganske stor. Hvordan ser du på å skulle gå inn i norsk hockey?

– Toppklubbene i Norge kan matche de beste finske klubbene. Det så vi da Storhamar spilte jevnt med både Turku og Tappara i CHL. Så jeg syns det er bra nivå på de beste klubbene i Norge, og bare se på for eksempel Mats Zuccarello eller Patrick Thoresen, sier 42-åringen.

Elomo har vært trener for TUTO på nivå to i Finland siden 2015/16-sesongen. Sist sesong ble klubben nummer fem i serien, mens de røk i semifinalen i sluttspillet.

Som spiller har den nye hovedtreneren 230 kamper i den finske toppserien i beltet, i tillegg til 216 kamper i AHL. Han fikk også med seg to kamper for NHL-klubben Washington Capitals i 1999/2000-sesongen.