– Liverpool overrasket over ny VM-avgjørelse

FIFA har ombestemt seg: Det blir VM for klubblag de to neste årene. Nyheten kommer som en overraskelse på Champions League-vinnerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var blitt meldt at VM for klubblag ikke skulle spilles i år, men Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har nå bestemt seg for å legge turneringen til Qatar i desember.

Der skal klubb-VM spilles både i 2019 og 2020 med formatet det har vært de siste sesongene, skriver FIFA på sine nettsider.

Liverpool kommer inn i turneringen som Champions League-vinner, men på Merseyside skal man være overrasket over FIFAs avgjørelse, melder Daily Mail.

Den engelske klubben skal ikke ha mottatt noe informasjon om turneringen, der de går rett inn i semifinalen. Liverpool skal være forundret over at de ikke har mottatt datoer.

Det er klart at finalen spilles onsdag 18. desember, ifølge BBC.

Turneringene kommer til å være en del av Qatars forberedelser til å arrangere VM i 2022, som ikke kommer til å ha Confederations Cup.

FIFA skal fra 2021 arrangere et klubb-VM i nytt format, der hele 24 lag kommer til å spille. I de Qatar deltar sju lag som har vunnet de gjeveste kontinentale turneringene, i tillegg seriemesteren fra vertsnasjonen.

Liverpool spilte klubb-VM i Japan i 2005, men tapte finalen 0-1 for São Paulo fra Brasil. Real Madrid har vunnet turneringen fire av de fem siste utgavene.

Med seieren i Champions League skal Liverpool også ut i den europeiske supercupen mot Europaliga-vinneren Chelsea i Istanbul onsdag 14. august. Sesongen starter med Community Shield mot Manchester City søndag 4. august. Premier League åpner helgen etter.