Til sykehus etter å ha vunnet italienske «Skal vi danse»

Den norske Instagram-profilen og idrettsoffiseren Lasse Matberg vant den italienske utgaven av «Skal vi danse». Under finalen skadet han seg, og han måtte tilbringe natten på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmannen som av italienerne har fått kallenavnet «Den norske vikingen», Lasse Matberg, har vunnet TV-programmet «Ballando con le Stelle», som er landets «Skal vi danse»-konkurranse.

Nordmannen vant konkurransen sammen med dansepartner Sara Di Vaira.

Skadet biceps

Men det ble ingen stor feiring for Matberg i etterkant av seieren.

– Jeg hadde fem danser igjen, da jeg skulle kaste Sara opp i luften. Jeg hang litt bakpå i koreografien, og måtte hente meg inn igjen. Jeg rakk det ikke, og det gikk hardt utover biceps, forteller den fornøyde vinneren fra sykehuset.

Resultatet var to muskelbrister, og påfølgende overnatting på sykehuset. Nå har han gips rundt høyrearmen og venter på å bli operert.

Slips som kroppsfatle

Til daglig jobber Matberg som offiser i Stavanger. I tillegg er han modell, og har jobbet seg opp en stor følgerskare på Instagram, hvor han har over 650.000 følgere

Til tross for skaden, forteller han at det gikk bra å fullføre konkurransen.

– Jeg var pumpa full av adrenalin. Selv om en av dommerne ikke ville at jeg skulle fortsette, fikk jeg overtalt henne. Hun tok slipset til en annen dommer og knyttet det rundt magen min. Det var som å ha en kroppsfatle rett og slett, sier Matberg.

– Og så ble det seier til slutt, fortsetter han.

Ble kjendis

– Hvordan føles det å ha vunnet?

– Det er helt utrolig. Jeg kom hit uten noen som helst danseerfaring overhodet. Sakte men sikkert har det gått seg til, og jeg har hatt en flink instruktør i Sara, sier han.

I forkant av konkurransen hadde han ingen tilknytning til Italia, men gjennom de siste ti ukene er han blitt kjendis i landet.

– Er du blitt såpass glad i Italia at du blir værende der?

– Nei, planen er å fly tilbake. Egentlig skulle jeg reise i morgen, men nå blir det operasjon først. Jeg har fått en del tilbud i Italia, men jeg skal tilbringe sommeren på Nato-basen i Stavanger, sier han.