Denne Tottenham-supporteren har hatt et 2019 uten sidestykke

Tottenham-supporteren Andy Bellamy (55) vant i vår over ti millioner kroner i lotteri - vil allikevel ikke bruke 50 000 på finalebillett.

Se Champions League-finalen Tottenham-Liverpool på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra 19.10!

15. mai 1963 vinner Tottenham cupvinnercupfinalen med 5-1-seier over Atlético Madrid, og blir med det det første engelske laget til å løfte et trofé i en av de store europeiske cupturneringene.

Samme år blir Andy Bellamy født i England, og det inn i en vaskeekte Spurs-familie.

Siden har han fulgt sitt favorittlag gjennom opp-og nedturer. Nedrykk, opprykk, sporadiske cuptriumfer, middelmådige sesonger og de siste årenes utrolige opptur.

Lørdag følger han dem i selveste Champions League-finalen, men det kommer bare på toppen av et allerede utrolig 2019 for den sympatiske engelskmannen. For selv om 2018/19-sesongen har vært av det gigantiske slaget for hans favorittlag, har denne supporteren selv også en noe mirakuløs historie å fortelle.

– 2018 var ok. 2019 har vært veldig bra. Spurs har kommet til Champions League-finalen, jeg skal gifte meg i september og jeg har vunnet i lotteriet.

– Du vant i lotteriet? Hvor mye?

– Det var bare en million.

– Kroner?

– Nei, det var ikke norsk valuta. Vi snakker om sterling. Pund.

Ble mangemillionær kun uker før semifinalene

Mannen som har vært Spurs-supporter hele livet sliter med å holde latteren inne i løpet av samtalen med TV 2.

4. april, en drøy måned før Tottenhams mirakuløse semifinalecomeback mot Ajax, opplevde han nemlig det de fleste bare kan drømme om. Mens han satt på toalettet og leste gjennom e-postene sine, oppdaget han nemlig at en drøm hadde gått i oppfyllelse. «The National Lottery» var nemlig avsender av en av de nye mailene som hadde dukket opp i innboksen.

– Det tok meg litt tid å skjønne hvor mye jeg hadde vunnet, men det var sant. Det har vært et fint år.

– Ja. Hvordan føles det å vinne en million pund?*

– Det føles ganske bra, faktisk. Ja. Jeg er komfortabel. Jeg er glad. Se på meg, sier han og bryter ut i latter.

(* Drøyt elleve millioner kroner etter dagens kurs, journ.anm.)

Vil ikke kjøpe én billett for 50000-60000

Bellamy bedyrer at livet hans ikke har endret seg veldig etter gevinsten. Han skal begynne i ny jobb som regnskapsfører om fem uker, men først skal han sammen med sønnen, broren og søskenbarna følge favorittlaget i Champions League-finalen mot Liverpool lørdag.

ET ENESTE STORT GLIS: Andy Bellamy har hatt et 2019 de fleste bare kan drømme om. Foto: Magnus Kaslegard, TV 2
ET ENESTE STORT GLIS: Andy Bellamy har hatt et 2019 de fleste bare kan drømme om. Foto: Magnus Kaslegard, TV 2

De har imidlertid ikke billetter til finalen, men den nylige mangemillionæren beveger seg trolig allikevel ikke ut på et svartebørsmarked der enkelte er rapportert å ha betalt så mye som 50000 kroner for én billett.

– Jeg kommer ikke til å bruke 5-6000 pund på en billett. Jeg vil heller være samlet med familien, så vi kan nyte det. Så det blir i så fall kun hvis jeg kan få tak i seks-sju billetter, men det er usannsynlig, sier Bellamy.

Hold deg oppdatert i TV 2s Champions League-finale-livesenter

– I tilfelle min kommende kone kommer til å se dette, så er det åpenbart fantastisk å gifte seg i år også

Engelskmannen er en av trolig mellom 100 000 og 200 000 som har tatt turen til den spanske hovedstaden denne helgen, og selv om flertallet av de tilreisende er Liverpool-fans, har også mange fra Nord-London gjort sitt ytterste for å oppleve laget sitt i deres første finale noensinne i Europas gjeveste turnering.

– Det har vært fantastisk å ha Spurs som mitt lag, fordi du har oppturer og nedturer. Det er ikke som om du er Manchester United-fan eller Liverpool-fan og er der oppe hele tiden. Oppturer og nedturer i livet er alltid fantastisk, er det ikke? Å være der vi er nå med Spurs, er mer enn vi kan drømme om, sier Bellamy, som allerede i 1978 - som 15-åring - reiste på alle borte- og hjemmekampene til Tottenham i løpet av en sesong.

– Hva er størst av å se Tottenham i Champions League-finale og å vinne en million pund?

– Det er et godt spørsmål, er det ikke? Det var åpenbart fantastisk å vinne en million pund, men dette er toppen av kransekaken. Dette er lyset på toppen av kransekaken. Og i tilfelle min kommende kone kommer til å se dette, så er det åpenbart fantastisk å gifte seg i år også. Dette er en opplevelse som vi kanskje ikke får oppleve igjen. Men det kan hende igjen med Spurs. Man vet aldri, sier Bellamy.

PS! Engelskmannen viste kvitteringen for Lotto-gevinsten til TV 2, men av hensyn til personlig sikkerhet har vi valgt ikke å vise den frem i denne nettsaken.

Se Champions League-finalen Tottenham-Liverpool på TV 2 og TV 2 Sumo lørdag fra 19.10!

Hold deg oppdatert i TV 2s Champions League-finale-livesenter

Lik TV 2 Sporten på Facebook