det alternative drømmelaget:

B-laget vraker Ronaldo og Messi, men tar med Hoftun (!)

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er Champions League-historiens klart to mestscorende spillere, men har ikke kultheltstatusen til å nå opp på «B-lagets» drømmelag.
Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er Champions League-historiens klart to mestscorende spillere, men har ikke kultheltstatusen til å nå opp på «B-lagets» drømmelag. Foto: Josep Lago
Champions League-historiens mestscorende spillere får ikke plass på «B-lagets» alternative drømmelag. Derimot er to tidligere Rosenborg-stjerner med ...

Lørdag fra kl. 19.10: Se Champions League-finalen på TV 2 eller Sumo!

TV 2s Jesper Mathisen, Marius Skjelbæk og Simen Stamsø-Møller har satt opp sitt Champions League-drømmelag i podkasten «B-laget».

– Det er ikke nødvendigvis slik at de beste spillerne kommer med, bemerker Marius Skjelbæk.

Istedenfor har de gått for kultheltene.

– Mange svarer Cristiano Ronaldo og Leo Messi. De er Champions League for mange. De to er så mye bedre enn de andre, så vi skjønner at man tenker på de to. Vi føler likevel at vi kjenner til en del rare spillere som har preget CL som kommer foran, sier Simen Stamsø-Møller.

– De burde selvsagt fått plass laget vårt, men det får de likevel ikke. Dette er ikke en «A-lagspodd», tilføyer Marius Skjelbæk.

Her er B-lagets Champions League-lag (3-5-2):

Keeper: Jerzy Dudek (Liverpool)
Skjelbæk: – Min keeper blir faktisk Jerzy Dudek. Da han stirret ned Sjevtsjenko der, med skjelven i beina.

Stamsø-Møller: – Han gjorde jo ikke så mye spesielt utover finalen. Han hadde en enorm redning i ekstraomgangene, men så stoppet han to straffer. En straffe går over. Bare de tre redningene, inkludert den i ekstraomgangene, kan gi legendestatus til keepere.

Skjelbæk: – Straffekonker er keepernes eldorado. Dudek får plassen.

Kom dessverre ikke med: Iker Casillas (Real Madrid), Oliver Kahn (Bayern), Jens Lehmann (Arsenal)

Høyre midtstopper: Erik Hoftun (Rosenborg)
Jesper: – Jeg går for karen som har vært et forbilde for alle oss som har spilt stopper her i Norge; Erik Hoftun. I tillegg til å være god til å forsvare seg, så var han viktig offensivt. En moderne stopper allerede på 2000-tallet.

Marius: – KIL/Hemne-legenden Hoftun. Kyrksæterøra har levert over evne.

Her tørker Samuel Koffour tårene på Champions League-trofeet etter tapet for Manchester United.
Her tørker Samuel Koffour tårene på Champions League-trofeet etter tapet for Manchester United. Foto: Cesar Rangel

Midtstopper: Samuel Koffour (Bayern München)
Skjelbæk: – Han her var god, men jeg tar ham med, for det er et bilde og en frekvens som har brent seg fast hos meg. Det er en spiller som ikke akkurat ble satt under press i 90 minutter i finalen i 1999. Forsvaret gjorde jobben, midtbanen gjorde jobben, spissene gjorde jobben, men det var tverrligger og stolpe i veien. Så kom Teddy Sheringham inn etter timen. Så kommer Solskjær inn etter hvert ... på overtid, først 1-1. Og jammen meg så henger ikke 2-1 der også. Det bildet av Samuel Kuffour der – det ser ut til at hele himmelen har ramlet i hodet på den atletiske ghaneseren. Samuel Kuffour, du vant ikke Champions League, da, men du får være med på B-laget til Champions League. Han var jævlig god.

Stamsø-Møller: – Det er noe av det mest ikoniske, bildet av ham som slår i bakken. Lothar Matthäus som ikke får den. Der faller verden sammen for fotballspillere som tror de har det. Det var det samme med Ajax mot Tottenham. Man får vondt, altså.

Venstre midtstopper: Djimi Traoré (Liverpool)
Stamsø-Møller: – Jeg ser på ham som en av de dårligste spillerne som har vunnet Champions League. Det Liverpool-laget der kom på femteplass i ligaen, de tapte vel en 13-14 seriekamper og kom bak Everton på tabellen, blant annet. Djimi Traoré, ingen vet helt hvem han er eller var, men likevel dukker han opp som et navn når man snakker om den finalen. Han scoret jo et selvmål i cupen mot Burnley, der han hælsparker ballen i eget mål. Det var sterke scener.

Midtbane

Høyre vingback: Jan Derek Sørensen (Rosenborg)
Mathisen: – Jeg må ha med en kar som herjet mot Borussia Dortmund. Rosenborg vant 3-0, og tok elleve poeng på seks kamper i en gruppe som var rimelig tøff. Han er en personlig favoritt, en veldig hyggelig fyr og var veldig underholdende å se på. Han passer perfekt inn i dette systemet. Vi kunne også ha gått for «Mini», men det ble faktisk Jan Derek.

Stamsø-Møller: – Det er ikke så mange spillere som blir husket så mye for én kamp. Men jeg tror at det er mange som tenker Jan Derek, da tenker de på Dortmund og hvor bra han var i den kampen.

Med «fete briller og fet spillestil, ble Edgar Davids en kulthelt for Jesper Mathisen. Her for Juventus.
Med «fete briller og fet spillestil, ble Edgar Davids en kulthelt for Jesper Mathisen. Her for Juventus. Foto: Alberto Ramella

Høyre indreløper: Edgar Davids (Ajax m.fl.)
Mathisen: – Han vant Champions League i '95, og kunne også ha vunnet i '96. Men da bommet han på den første straffen. Han er med fordi han også var en kar jeg hadde veldig sansen for, og på grunn av fet sveis, fet spillestil og enorme briller.

Anker: Redondo (Real Madrid)
Mathisen: – Det her en mann som har latterliggjort Henning Berg slik ingen andre, verken før eller siden, har gjort. Året var 2000. Det var 0-0 etter det første oppgjøret mellom Real Madrid og Manchester United, og så stod det plutselig 3-0 til Real Madrid. Det tredje målet var Redondo-show. Han tok altså og hælet ballen forbi Henning Berg ute ved sidelinjen, løp ned mot dødlinjen og slo ballen til Raúl, som kunne spasere ballen i mål. Henning Berg så ut som en tulling, lyktestolpe, kall det hva du vil.

Mathisen: – Han kunne ha blitt årets mann. Han ble solgt til Milan. Der fikk han seg en skade veldig tidlig, og var ute i to og et halvt år. Han sa fra seg all lønn, rett og slett fordi han ikke ville ha på seg at han kom til en klubb, ble skadet og sugde masse penger ut av klubbkassen.

Juninho er nylig blitt ansatt som sportsdirektør for Lyon.
Juninho er nylig blitt ansatt som sportsdirektør for Lyon. Foto: Laurent Cipriani

Venstre indreløper: Juninho (Lyon)
Stamsø-Møller: – Han var ikke god nok til å sette et stort preg på internasjonal fotball, annet enn i noen Champions League-kamper. Og helt spesifikt på frispark. Hver gang høydepunktene kom og Lyon hadde frispark, visste man hva som skulle skje. Da skulle Juninho ta det med sin helt spesielle frisparkteknikk, som er blitt kopiert av mye større fotballspillere i senere tid. Juninho – bare på grunn av frisparkene.

Venstre vingback: Jesper Blomqvist (Manchester United)
Skjelbæk: – På mirakuløst vis havnet han i en startoppstilling i en Champions League-finale. Han var for så vidt bra i IFK og ble hentet til Serie A, men han må ha stusset litt da Sir Alex ringte. Det var en del tunge fravær på Manchester Uniteds midtbane denne vidunderlige mai-kvelden. Scholes var ikke der, Keane var ikke der, men Jesper Blomqvist må med på det laget her. Det kan ikke være tvil.

Lørdag fra kl. 19.10: Se Champions League-finalen på TV 2 eller Sumo!

Angrep

Samuel Eto'o (Inter og Barcelona)
Skjelbæk: – I rekken med enorme stjerner som har scoret mye i Champions League, så blir det verken Rivaldo, Ronaldo eller Messi. Det blir Samuel Eto’o. Han vant to år på rad med Inter og Barcelona. Jeg syns han var fantastisk bra. Jeg ser liksom for meg de Kamerun-draktene.

Filippo Inzaghi jubler hemningsløst for scoring mot Liverpool i 2007.
Filippo Inzaghi jubler hemningsløst for scoring mot Liverpool i 2007. Foto: Murad Sezer

Filippo Inzaghi (AC Milan)
Stamsø-Møller: – Det går ikke an å komme utenom Filippo Inzaghi. Snakk om snik! Det er et bilde som fester seg litt ekstra. Det er i den 2007-finalen hvor han scoret to mot Liverpool. Det ene er et frispark som treffer ham i halsen eller kinnet, og han da løper og feirer som han alltid gjør, nærmest som han føler at han hadde kontroll på det. Han feiret alle mål slik. Han scoret i den siste kampen sin for Milan, da han var langt over toppen, men kom inn og scoret selvsagt der også.

Hør «B-lagets» Champions League-oppladning her!

Lørdag fra kl. 19.10: Se Champions League-finalen på TV 2 eller Sumo!

Lik TV 2 Sporten på Facebook