HENRETTET UTSENDING: Nord-Koreas leder Kim-Jong Un.
HENRETTET UTSENDING: Nord-Koreas leder Kim-Jong Un. Foto: Shamil Zhumatov

Skal ha henrettet utsending etter mislykket Trump-møte

Nord-Korea henrettet deres spesialutsending til USA Kim Hyok Chol og andre han mener var ansvarlige for at toppmøtet med Donald Trump i Hanoi kollapset, skriver sørkoreanske Chosun Ilbo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kim Hyok Chol skal sammen med andre som Kim-Jong Un mener var ansvarlige for kollapsen ha blitt henrettet i mars, skriver Reuters.

– Kim Hyok Chol ble etterforsket og henrettet på Mirim Flyplass sammen med fire andre kolleger, forteller en anonym nordkoreansk kilde til Chosun Ilbo.

Men det er ikke bare Kim Hyok Chol og hans kolleger som har blitt straffet etter toppmøtet. Også Kim Yong Chol som jobbet tett opp mot USAs spesialrepresentant for Nord-Korea Stephen Biegun har blitt straffet.

Kim Yong Chol ble tvunget til å jobbe i en fangeleir, og Kim Song Hye, som forhandlet sammen med han ble sendt til en politisk straffeleir. Det samme skal Shin Hye Yong ha blitt, som var Kim Jong-Uns oversetter i forhandlingene. Han skal ha oversatt noe feil, som skal ha undergravet lederen i forhandlingene.

Nord-Koreas statlige avis Rodong Sinmun sier ifølge Reuters i en kommentar torsdag at de som oppfører seg som de støtter lederen når han er rundt dem, men som sier noe annet når han snur seg, ikke vil bli spart for revolusjonens strenge dom.

– Det er forrædere og desertører som ikke gjør annet enn å erindre lojalitet til sin leder, og som endrer seg i takt med tiden, skriver avisen.