Fridagen torsdag har for de aller fleste vært preget av regn og lave temperaturer, og helgevarselet gir ingen løfter om bedring.

– Det er skiftende som er det store stikkordet, sier meteorolog Stig-Arild Fagerli til TV 2.

Fredag er det Sør- og Østlandet som blir værvinner. Da fortsetter lavtrykk å ligge nord i Skandinavia, hvilket betyr kjølig vær de fleste plasser – unntatt Sør- og Østlandet. På Østlandet forsvinner frontsonen som har gitt nedbør torsdag.

– Solen titter fram og hjelper på temperaturen. Her kan det komme opp i overkant av 15 grader, litt avhengig av hvor mye sol det blir. Resten av landet skal imidlertid slite med å komme over 10 grader, sier Fagerli.

Lenger nord i landet vil Finnmark trolig få mest regn, men også Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal vil få sin andel regn. For trønderne er det en mulighet for torden i morgentimene fredag.

Trøndelag blir helgevinner

Men fra og med lørdag skifter rollene noe.

– Totalt sett lørdag og søndag er det nok Trøndelag som kommer best ut av det værmessig, forteller Fagerli.

Lørdag kommer det et svakt lavtrykk inn over Sør-Norge, som fører til nedbør i store deler av landsdelen. Særlig sør på Vestlandet vil det bøtte ned, der det kan komme opp mot 40mm nedbør. Også Nord-Norge vil preges av regnbyger lørdag.

Men nedbøren som lavtrykket fører med seg sør i landet blir trønderne spart for.

– Trøndelag får et par dager med konsekvent tørt vær lørdag og søndag, og er nok de eneste får det i helga, sier Fagerli.

Søndagen starter bra for de aller fleste sør i landet, men utover dagen vil det skye til.

– Utover søndagskvelden er nok hele Sør-Norge i et område med nedbør. Det er et lavtrykk som kommer inn fra Skottland som er årsaken til dette, forteller Fagerli.

Nord-Norge kan imidlertid forvente noe bedring i været utover dagen søndag når lavtrykket som nå ligger ute i Barentshavet trekker seg utover.

Håp neste uke?

Det skiftende og tidvis mildt deprimerende været som preger vårt langstrakte land denne uken ser altså ut til å dominere den kommende helgen også. Starten av neste ser heller ikke lovende ut:

– Det ustabile og skiftende værregimet vi er inne i ser ut til å fortsette litt ut i neste uke. Man må ta vare på det fine været man får, forteller Fagerli.

Men det finnes ett lys i horisonten, selv om varselet så langt fram er noe usikkert:

– I midten av neste uke ser det ut som varmlufta ikke er langt unna. Da kommer det inn en mildere luftmasse fra sør, sier han.