Disse stjernene vrakes fra drømmelaget

Verken Fabinho, Roberto Firmino eller Jan Vertonghen kom med på ekspertenes drømmelag.
Verken Fabinho, Roberto Firmino eller Jan Vertonghen kom med på ekspertenes drømmelag. Foto: NTB Scanpix
TV 2s eksperter har plukket ut de elleve beste spillerne på Liverpool og Tottenham. Her er «Tottenpool»!

Lørdag fra kl. 19.10: Se Champions League-finalen på TV 2 eller Sumo!

Petter Myhre og Erik Thorstvedt har fått i oppgave å plukke ut en drømmeellever i forkant av Champions League-finalen.

Spillerne som er uaktuelle til kamp, er ikke tatt med i betraktningen.

Det er heller ikke Harry Kane. Målmaskinen har ikke spilt kamp siden 4. april, og TV 2s eksperter tror ikke at han kommer til å starte i Madrid på grunn av mangel på kamptrening.

Men hadde han spilt, hadde han også vært med i drømmelleveren, understreker Thorstvedt og Myhre.

En spiller som Roberto Firmino, som også var skadet i Premier League-avslutningen, er derimot blitt tatt med i vurderingen. Brasilianeren har ikke vært like lenge på sidelinjen som Kane, og var tilbake i trening tidligere.

Liverpool har klart flest representanter i drømmelleveren. De røde fra Merseyside får med sju spillere, mot Tottenhams fire.

Thorstvedt og Myhre har valgt å sette laget opp i en 4-3-3-formasjon, i og med at det er en oppstilling begge lag har brukt denne sesongen.

Her er «Tottenpool»

Keeper: Alisson

– Det er to dritgode keepere, men Alisson har gått inn og gjort Liverpools forsvar enda bedre. Han har hatt en kanonsesong. Det er vanskelig å argumentere imot med det antall baklengsmål han har sluppet inn denne sesongen, sier Thorstvedt.

STØDIGE: Alisson og Virgil van Dijks bidrag hjalp Liverpool til å bli Premier Leagues tetteste forsvar denne sesongen.
STØDIGE: Alisson og Virgil van Dijks bidrag hjalp Liverpool til å bli Premier Leagues tetteste forsvar denne sesongen. Foto: Phil Noble

Forsvar

Høyreback: Trent Alexander-Arnold
Midtstopper: Toby Alderweireld
Midtstopper: Virgil van Dijk
Venstreback: Andy Robertson

Det eneste spørsmålet i forsvaret var hvem som skulle være Virgil van Dijks makker. Ekspertene medgir at valget like gjerne kunne ha falt på Jan Vertonghen.

– Men Alderweireld har spilt 34 kamper, og Vertonghen har spilt 22 (i ligaen, journ. anm). Det totale bidraget til Alderweireld har vært enda større enn Vertonghens, mener Myhre.

– Tottenham har slitt på backene. Samtidig har Liverpool hatt nøkkelspillere på backene, som begge kom med på årets lag. Derfor var det en «no-brainer». Det er det samme med van Dijk. Han ble årets spiller, påpeker han.

Midtbane

USIKKER: Harry Winks er usikker til finalen.
USIKKER: Harry Winks er usikker til finalen. Foto: Bernat Armangue

Indreløper: Moussa Sissoko
Anker: Georginio Wijnaldum
Indreløper: Christian Eriksen

På midtbanen var Christian Eriksen det eneste udiskutable valget. Ekspertene mener at Moussa Sissoko trumfer Dele Alli, Jordan Henderson, James Milner og de øvrige konkurrentene til den andre indreløperrollen, mens Georginio Wijnaldum trekker det lengste strået i kamp med Fabinho – sesongen sett under ett.

– Sissoko er den mest forbedrede spilleren noensinne. Han var en som ble latterliggjort, men er nå blitt en kulthelt. Han han er enorm løpskraft og fysikk, og kan ofte være en lagdel nesten alene, roser Thorstvedt.

– For meg har Wijnaldum totalt sett vært den beste midtbanespilleren til Liverpool denne sesongen, selv om Fabinho kanskje har vært det de to-tre siste månedene. Winks var også veldig bra for Tottenham en periode, men han har vært skadeplaget. Da valgte vi å gå for han som har levert jevnest over hele sesongen, forklarer Myhre.

Angrep

VIKTIG: TV 2s eksperter mener at Heung-min Son har vært Tottenhams viktigste bidragsyter offensivt denne sesongen.
VIKTIG: TV 2s eksperter mener at Heung-min Son har vært Tottenhams viktigste bidragsyter offensivt denne sesongen. Foto: Adrian Dennis

Høyre kant: Mohamed Salah
Spiss: Heung-min Son
Venstre kant: Sadio Mané

– Firmino er en god kandidat som midtspiss, men har vært for ustabil gjennom sesongen. Lucas Moura har vært veldig viktig nå på slutten, og også god i starten, men hadde en midtperiode der han var lite toneangivende, kommenterer Myhre.

Dermed sa angrepsrekken seg selv. Ekspertduoen hadde imidlertid erstattet Son med Kane dersom de var sikre på at sistnevnte skulle starte.

– Mané og Salah ble begge toppscorere, og har hatt enorme bidrag offensivt, påpeker Myhre.

DØDT LØP: TV 2s eksperter klarer ikke å velge mellom Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino.
DØDT LØP: TV 2s eksperter klarer ikke å velge mellom Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino. Foto: [ian Kington, Josep Lago]

Manager

– Det er et umulig valg, sukker Myhre.

Ekspertene blir enige om å la Jürgen Klopp og Mauricio Pochettino få lede laget i en omgang hver.

– På bakgrunn av hva de har prestert denne og i de respektive klubbene deres, fortjener de å få en omgang hver – akkurat som at begge to fortjener å vinne den tittelen alle snakker om at de ikke har. Nå er det dessverre slik at bare én av dem vinner noe. Det er faktisk synd etter det de har levert, mener Myhre.

Lørdag fra kl. 19.10: Se Champions League-finalen på TV 2 eller Sumo!

Lik TV 2 Sporten på Facebook