PARAPLY-VÆR: Været blir ustabilt og preget av lavtrykk i helgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
PARAPLY-VÆR: Været blir ustabilt og preget av lavtrykk i helgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Grått og vått på Kristi himmelfart

Fridagen egner seg best til innendørs aktiviteter i store deler av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag har de fleste fri, og mange benytter anledningen til å ta en langhelg. Men meteorolog Cecilie Villanger i Storm Geo har ikke spesielt gode nyheter til de som har lagt planer om å nyte fridagene utendørs.

– Været blir veldig av og på i helgen. Vi blir påvirket av flere lavtrykk, sier Villanger.

Grått og fuktig

Torsdag blir det lavtrykkspreget vær over hele landet. Hardest går det ut over Vestlandet og de nordlige delene av Nord-Norge, hvor det blir grått og vått.

På Sørlandet starter dagen med skyet vær og regn, men det letter og blir bedre utover dagen. Østlandet vil få omtrent samme vær, bortsett fra at det ikke vil klare opp før utpå kvelden.

Folk i Trøndelag kan vente seg nedbør og vind etter en forholdsvis bra værmessig start på dagen. Det kan blåse opp i sterk kuling langs kysten.

Videre nordover i landet blir det skyer med nedbør i Troms og Finnmark, og det kan også blåse opp i stiv kuling. Vindretningen vil være skiftende på grunn av et passerende lavtrykk.

Ikke sommertemperaturer

Fredag blir det stort sett fint vær på Sørlandet og på Østlandet, og på Vestlandet ventes det halvskyet oppholdsvær. I Trøndelag og i Troms blir det lokalt kraftig nedbør.

Lørdag er nedbøren tilbake i sør og i nord, mens det blir opphold i Midt-Norge. Søndag blir det en ny runde med nedbør på Vestlandet og etter hvert på Sørlandet. Østlandet får best vær første del av dagen, mens Trøndelag får det peneste været mot slutten av dagen.

Temperaturmessig starter helgen kjølig, men temperaturen vil stige sakte gjennom helgen. Sør- og Østlandet kan få mellom 15 og 17 grader, mens det i resten av landet vil ligge på rundt 10 grader.

Ustabilt

Uansett hvor man befinner seg, må man altså regne med ustabilt vær preget av lavtrykk.

– Det som peker seg ut, er nedbør i Trøndelag fredag kveld og lørdag og at det blir vått på Vestlandet, bortsett fra litt opphold lørdag kveld, oppsummerer Cecilie Villanger.