KLARTE IKKE Å HJELPE VITESSE: Martin Ødegaard klarte ikke å hjelpe Vitesse til Europaligaen i sin siste kamp for klubben.
KLARTE IKKE Å HJELPE VITESSE: Martin Ødegaard klarte ikke å hjelpe Vitesse til Europaligaen i sin siste kamp for klubben. Foto: Lars Smook

Ødegaard og Vitesse mislyktes mot Utrecht

Martin Ødegaard klarte ikke å hjelpe Vitesse til Europaligen neste sesong i det som var 20-åringens siste kamp for klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vitesse – Utrecht 0-2 (1-3 sammenlagt):

Arnhem-klubben klarte 1-1 i Utrecht i den første kampen, og hadde håpet på at seier i returkampen skulle sende laget til Europaligaen.

Men Martin Ødegaard og lagkameratene ble hakket for små mot Dick Advocaats Utrecht, og ble slått 2-0 på eget gress. Dermed maktet ikke Martin Ødegaard å hjelpe laget til Europaligaen i det som var nordmannens siste kamp i Vitesse-trøyen.

– Energien tok rett og slett slutt for Ødegaard og Vitesse, dessverre. Nå har Ødegaard spilt sin siste kamp for Vitesse, så blir det spennende å se hvor han ender opp neste sesong, oppsummerte Viasat-kommentator Paul Clay Thomas ved kampslutt.

Ødegaard har vært utlånt til Vitesse hele sesongen, og han har markert seg stadig mer. Lokalavisen Omroep Gelderland mente også at han var nøkkelen for hjemmelaget i tirsdagens kamp.

– Martin Ødegaard, som har vært Vitesses beste spiller i flere måneder, må trekke Arnhem-laget med slepetau i dag igjen, skrev avisen tidlig i sitt live-kampreferat.

I alt ble det ni scoringer og tolv målgivende pasninger på Ødegaard i Vitesse-drakten. Han spilte 35 kamper for Arnhem-laget.

Nå vender 20-åringen tilbake til Real Madrid. Det er usikkert om han skal forsøke å spille seg inn i laget eller blir utlånt på nytt.

Fra vondt til verre for Vitesse
I første omgang viste Ødegaard seg frem med noen lekre driblinger, men også noen stygge feilpasninger.

Utrecht var det førende laget og skapte de største sjansene. Etter halvtimens spill fikk Utrecht Dick Advocaats menn scoringen de håpet på. Cyriel Dessers sendte Utrecht i ledelsen da han lurte ballen i lengste hjørnet.

Like etter pause fikk Vitesse frispark fra langt hold. Martin Ødegaard steg frem og klinte til, men ballen føk himmelhøyt over mål.

Kvarteret før slutt satte Utrecht spikeren i kisten for Vitesse og Ødegaard. Simon Gustafson ble spilt gjennom alene med keeper. Han rundet keeper, og sendte Utrecht effektivt opp i 2-0-ledelse.

Like etter ble vondt verre for Vitesse da Dauda Mohammed fikk rødt etter en stygg stempling på målscorer Gustafson. Dommeren sjekket med VAR før han ga direkte rødt kort til Vitesses innbytter.

Vitesse tapte kampen 0-2, og dermed røk drømmen om Europaligaspill neste sesong for klubben.

Tviler på Real Madrid-retur
Foreløpig er det uvisst hvor Martin Ødegaard spiller neste sesong. Spørsmålet er om han vender tilbake til Real Madrid, eller ender opp i Ajax, som skal være villig til å kjøpe nordmannen for 200 millioner kroner.

Forrige uke gikk 20-åringen langt i å bekrefte at han trolig ikke spiller i Real Madrid neste sesong i et intervju med TV 2 Sporten.

– Det blir vanskelig i Madrid neste år, så det kan hende det i hvert fall blir noe annet enn det, mente Martin Ødegaard, som forventer at neste steg er avgjort i juni.

Ifølge spanske Marca er det høyaktuelt å sende 20-åringen på et nytt utlån, men denne gangen til en bedre liga. Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen ble nevnt som en potensiell destinasjon.

– Det er også mulig med et utlån over flere år. Å bli lånt ut ett år til har jeg sagt ikke er så gunstig. Det har jeg hatt i både Heerenveen og her, men stabilitet er nok bra. Jeg vet ikke hva det blir, men mer stabilitet er nok lurt, sa Ødegaard.

Han var også åpen for å selges med tilbakekjøpsklausul.

– Madrid har gjort det med mange spillere, så det kan absolutt være en løsning for meg også, sa landslagsspilleren da TV 2 Sporten møtte ham i Nederland.

På årets lag og årets spiller i Vitesse
Ødegaard har imponert stort på utlån til Vitesse denne sesongen, særlig siste del av sesongen. Han ble belønnet med en plass på årets lag i Æresdivisjonen.

Han ble også hedret av Vitesse-fansen, som stemte 20-åringen frem som sesongens spiller i klubben.

Også statistikknettstedet whoscored.com, som bruker algoritmer fra Opta, har Ødegaard som sesongens Vitesse-spiller. Han har fått snittkarakteren 7,76 av ti mulige denne sesongen. Det er også sjuende høyest i Eredivisie, kun overgått av spillere fra Ajax, PSV og Feyenoord.