AC Milan opplyser tirsdag at hovedtrener Gennaro Gattuso forlater klubben etter gjensidig enighet om å avslutte arbeidsforholdet.

41-åringen, som fikk med seg 468 kamper som spiller for klubben, hadde opprinnelig to år igjen av sin kontrakt som hovedtrener.

– AC Milan ønsker å takke Gennaro Gattuso for hans lederskap de siste 18 månedene, heter det i pressemelding fra klubben.

AC Milan endte på en femteplass på Serie A-tabellen denne sesongen, og gikk dermed glipp av Champions League-spill kommende sesong.

Likevel takker AC Milan-ledelsen Gattuso for innsatsen som trener.

– Jeg har kjent Rino Gattuso de siste seks månedene etter min ankomst til klubben. Han har gitt alt og jobbet knallhardt og satt klubben foran alt. Jeg ønsker av hele mitt hjerte å takke Rino for innsatsen, sier AC Milans kluddirektør Ivan Gazidis.

AC Milan har totalt vunnet serievinnercupen sju ganger, men har ikke deltatt i Champions League siden 2013/2014-sesongen. Hvem som erstatter Gattuso som hovedtrener er foreløpig uklart. Managerprofilen José Mourinho er som kjent uten arbeid for tiden, men han er først og fremst blitt koblet til AC Milans byrival Inter.