Klepp-ordfører frykter å bli drept på grunn av bompenger

RANDABERG (TV 2): Klepp-ordfører Ann Mari Braut Nese (H) sier hun frykter hvor langt bompenge-motstanderne er villige til å gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttalelsen kom på en konferanse om hverdagsdemokrati, dagen etter at hun gråtkvalt fortalte om trusler og vold som sønnen hennes har blitt utsatt for.

– Det er slett ikke greit å slenge sønnen min i veggen og ta kvelertak på han, for å få mor til å snu i bompengesaken. Det er helt utrolig at en skal være nødt til å si det, sa ordføreren mandag kveld.

Klippet, som du kan se øverst i saken, spredte seg raskt i løpet av kvelden mandag.

Mange sentrale politikere, deriblant statsminister Erna Solberg (H), reagerte umiddelbart.

– Jeg synes det er helt forferdelig. Det er ingen grunn til at vi skal utvikle en politisk kultur der folk får trusler, eller at barn opplever å stå ansvarlige for politiske vedtak eller bli banket opp, sa Solberg til TV 2.

– Mest bekymret for ungene

Under konferansen på Randaberg tirsdag formiddag fikk Nese spørsmål om hun er redd for å bli drept.

På direkte TV i Stavanger Aftenblad bekreftet Nese at hun er redd.

– Ja, jeg har lurt på hvor langt hvor folk er villig til å gå. Det er folk som er villig til å gå langt når de skriver. Da har de allerede krysset en grense. Samtidig tenker jeg at det ikke er mulig å drepe noen for bompenger, men jeg vet ikke. Jeg er mest bekymret for ungene.

Overfor TV 2 utdyper hun:

– Jeg har i hvert fall lurt på hva de skal med de steinene i lommen og hvorfor de ser for seg mange drapssaker fremover. Da lurer jeg på om det er nok for dem å skrive det eller om de er så gale at de kan gjøre noe mer, sier hun.

Om hendelsen der sønnen ble kastet i veggen og tatt kvelertak på, sier Nese at det er hjerteskjærende å høre om som mor.

– Jeg tenker jo mange ganger på om jeg skal fortsette med å utsette meg selv og ungene for dette her. Er det rett av meg å gjøre det? Så det er mange avveininger. Samtidig er det fint at ungene ser at det er viktig at noen gjør jobben som folkevalgt. Det er en viktig jobb, sier ordføreren.

Etterforsker trusler

Politiet etterforsker en person mistenkt for trusler mot ordføreren, opplyser pressekontakt Linda Merethe Lie i Sør-Øst politidistrikt til TV 2.

Truslene skal ha blitt fremsatt på Facebook, skriver NRK.

Saken ligger hos en påtaleansvarlig som vurderer om det skal tas ut tiltale mot den mistenkte, opplyser Lie.

Ordføreren sier til TV 2 at hun har tett dialog med politiet.

Hun har også fått råd om ikke å kjøre samme bil hver dag og ikke å benytte parkeringsplassen på rådhuset, sier hun.

– Hetserne er ofre

Ordføreren mener også at dem som hetser henne, er ofre i saken.

– De har mistet alle andre måter å kommunisere på, og de ser ikke hvordan de kan prøve å påvirke samfunnet sitt, sier hun.

Flere ganger har Nese forsøkt å gå i dialog med dem som hetser henne, sier hun. Da kommer det bare mer hets.

Hun mener mange av dem som hetser, har mistet alle lodd i livet.

– De sitter i en situasjon der de ser at alle andre er vellykkede, alle andre legger ut fine bilder fra ferier, har kolleger, får mange «likes». Så sitter de og føler at de har tapt, sier Nese.

– Så kommer «vi vellykkede» og påfører dem kostnader. Jeg har full forståelse for at det er tøft og at noen kan miste hodet.