Se etappe 1 av Tour of Norway på TV 2 og Sumo fra 15:30 på tirsdag

Uno-X Norwegian Development Team har hele tiden vært klare på at neste års proffsatsing i hovedsak vil bestå av norske og danske ryttere, og nå er de første danske navnene klare.

Og det er ikke smågutter det er snakk om.

Verdensmester: – Jeg er «super happy»

For de fem rytterne Uno-X i dag offentliggjør er blant de mer talentfulle i det som er en gyllen generasjon med danske syklister:

  • Julius Johansen (19), ColoQuick
  • Casper von Folsach (26), ColoQuick
  • Niklas Larsen (22), ColoQuick
  • Frederik Rodenberg Madsen (21), ColoQuick
  • Jacob Hindsgaul Madsen (18), ColoQuick

Julius Johansen er kanskje det navnet flest nordmenn vil dra kjensel på.

19-åringen har i flere år vært ansett som et av de største talentene i verden i de aldersbestemte klassene - noe han viste til gagns ved å overlegent vinne junior-gull i VM i Bergen i 2017 (innspurten, og ikke minst feiringen, ser du i videovinduet øverst i saken).

– Jeg signerer for Uno-X fordi det er en fantastisk mulighet, sier Johansen, som også har VM-medalje i seniorklassen fra bane å vise til på CVen, til TV 2.

– De lar meg få konsentrere meg om både mine mål i OL i 2020 og landeveissykling. Samtidig er de veldig opptatt av talentutvikling. De jobber for å utvikle oss både mentalt og fysisk til å en gang kunne bli WorldTour-ryttere. Jeg er «super happy», fortsetter han, og legger til at det er i ritt som Paris-Roubaix og Flandern rundt han en dag håper å kunne skinne.

Lang rekke med meritter

De fire andre har også imponerende resultater å vise til.

Kjøresterke og spurtraske Larsen har blant annet seier i U23-utgaven av Eschborn-Frankfurt, seier i UCI-rittet GP Himmerland Rundt og andreplass i det danske mesterskapet fra i fjor (bare slått av Michael Mørkøv) på merittlisten.

Rodenberg har også vunnet U23-utgaven av Eschborn-Frankfurt og vant senest tidligere denne måneden UCI-rittet Skive-Løbet.

Hindsgaul Madsen er regjerende dansk juniormester på tempo og ble nummer ni i samme øvelse i VM i Innsbruck, mens den litt eldre von Folsach blant annet vant Ronde van Midden Nederland og ble nummer to i det norske rittet Gylne Gutuer (bak ingen ringere enn nåværende UAE-Team Emirates-rytter Jasper Philipsen) i fjor høst.

Uno-X er også ventet å signere flere norske ryttere før neste sesong, men flere av disse overgangene vil ikke bli offentliggjort før 1.august, da Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) forbyr lag å offentliggjøre signeringer på Pro Continental - og WorldTour-nivå før den datoen.