TIL SALGS: Newcastle får trolig ny eier.
TIL SALGS: Newcastle får trolig ny eier. Foto: Scott Heppell

Milliardær fra Dubai bekrefter enighet om Newcastle-oppkjøp

Representanter for den Dubai-baserte milliardæren sjeik Khaled Bin Zayed Al Nahyan opplyste mandag at det er økonomisk enighet rundt et oppkjøp av fotbalklubben Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en uttalelse heter det at milliardæren er enig med Newcastle-eier Mike Ashley om de finansielle betingelsene for overtakelsen. Videre opplyses det at det jobbes med "å fullføre transaksjonen ved første anledning".

Britiske medier meldte i helgen at sjeik Khaled, som er i familie med Manchester City-eier sjeik Mansour, skulle være nær å sikre seg kontrollen over Newcastle. Prislappen skulle angivelig ligge på 350 millioner pund, tilsvarende rundt 3,9 milliarder norske kroner.

En talsmann for den engelske klubben "avviste høflig" opplysningene som framkom i mediene, mens kilder tett på klubben indikerte at det fortsatt gjensto å få på plass mange detaljer før et oppkjøp var et faktum.

Mike Ashley kjøpte Newcastle for 123,4 millioner pund i 2007, men har de siste sesongene pådratt seg fansens vrede. Sports Direct-eieren er anklaget for å satse for lite penger på spillerkjøp.

Tre ganger tidligere har han lagt klubben ut for salg, uten at noen av forsøkene førte fram.

Newcastle endte på 13.-plass i Premier League denne sesongen.

(©NTB)