BINGOANGREP: En mann fikk deler av fingeren kappet av da han beskyttet seg mot hodet ved et machete-hugg inne på Ensjø bingo i Oslo.
BINGOANGREP: En mann fikk deler av fingeren kappet av da han beskyttet seg mot hodet ved et machete-hugg inne på Ensjø bingo i Oslo. Foto: Politiet

Tiltale:

Banket opp vitne: «Hvorfor har du vitnet mot meg?»

To menn som er dømt for et mye omtalt machete-angrep på Ensjø, er nå tiltalt for å ha brukket nesa på et sentralt vitne i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommen i den såkalte «Ensjø Bingo-saken» falt i september i fjor.

Der ble flere menn dømt til lange fengselsstraffer etter at de som gruppe gikk inn i bingosalongen og angrep en mann med machete. Mannen fikk deler av en finger kappet av.

To av mennene ble dømt til to års fengsel, der mesteparten av straffen ble gjort betinget.

De to mennene, begge 19 år gamle, anket dommen. Saken skal derfor behandles av Borgarting lagmannsrett senere i år.

Fire menn fengslet

En mandagskveld i februar, mens 19-åringene ventet på å få saken sin prøvd på nytt, oppsøkte de et sentralt vitne, mener påtalemyndigheten.

På en frisørsalong på Tøyen i Oslo skal de ha gått bort til vitnet og spurt ham hvorfor han vitnet mot dem i Ensjø Bingo-saken. Deretter skal de ha banket ham opp «slik at han brakk nesen og fikk hevelser i ansiktet», ifølge tiltalen.

Også en annen mann ble utsatt for vold inne på frisørsalongen, ifølge tiltalen.

I tillegg til vold er mennene tiltalt for forsøk på å motarbeide rettsvesenet, som har en strafferamme på seks års fengsel.

Totalt fire menn, deriblant de to 19-åringene, ble pågrepet kort tid etter hendelsen. Alle har sittet varetektsfengslet i saken, men det er altså kun tatt ut tiltale mot to av dem.

Forsvaren til en av de tiltalte, advokat Inam Ghous Ali, opplyser til TV 2 at klienten hans nekter straffskyld.

– Han ser frem til å fortelle sin versjon i retten. Påtalemyndigheten har i for stor grad vektlagt forklaringen til en av de fornærmede, som har en egeninteresse i å bidra til å få min klient domfelt, mener Ali.

TV 2 har ikke fått kontakt med politiadvokat Benedicte Granrud, som er aktor i saken.

Knyttes til gjengmiljø

De 19 år gamle mennene hadde ifølge påtalemyndigheten mer perifere roller under machete-angrepet på Ensjø i 2017.

En av dem skal ha holdt vakt ved døren, mens den andre skal ha vært inne i lokalet med en kjetting rundt halsen.

Vitnet som i februar skal ha blitt angrepet, ble også utsatt for vold på bingosalongen for tre år siden. Videoovervåkning viser at han ble slått flere ganger, trolig for å hindre ham i å hjelpe mannen som ble angrepet med machete.

Mennene som er dømt i Ensjø Bingo-saken, knyttes til det kriminelle miljøet «313» på Tøyen i Oslo.