DEMONSTRASJONER: Befolkningen på Frøya har ved flere anledninger demonstrert mot utbyggingen av vindkraftparken.
DEMONSTRASJONER: Befolkningen på Frøya har ved flere anledninger demonstrert mot utbyggingen av vindkraftparken. Foto: Ronny Teigås

Stanser utbyggingen av vindkraftparken på Frøya

Kommunal- og moderniseringsdepartementet besluttet mandag å midlertidig stanse arbeidet med vindkraftparken på Frøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter departementet selv i en pressemelding.

Videre står det at departementet ikke tar stilling til om det skal være vindkraftpark eller ikke på Frøya, men skal foreta en grundig gjennomgang av Fylkesmannens behandling av saken.

– Dette er en vanskelig sak som vil ha store konsekvenser for mange. Jeg tar bekymringene til kommunen og innbyggerne på alvor. Det er helt avgjørende at alle kan føle trygghet for at det er en reell prøving departementet gjør, sier kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Den 15. april 2019 påla Frøya kommune TrønderEnergi Vind AS stans i arbeidet med vindkraftparken. Etter klage fra TrønderEnergi opphevet Fylkesmannen stansningspålegget.

Frøya kommune har derfor bedt departementet om å omgjøre Fylkesmannens vedtak. Kommunen har også bedt om at arbeidene med vindkraftparken stanses til departementet har ferdigbehandlet kravet om omgjøring.

I pressemeldingen skriver departementet at den midlertidige stansen ikke innebærer at de har tatt stilling til om det er feil eller mangler ved Fylkesmannens vedtak.

Ordfører på Frøya, Berit Flåmo, er svært glad for beslutningen til departementet.

– Kommunen synes det er positivt at vi har blitt hørt, sier Flåmo til TV 2.

Ordføreren sier at saken har preget hele kommunen.

– Vi preges av aksjonen både på godt og vondt. Nå venter vi i spenning på hva departementet avgjør, sier hun.

Saken oppdateres!