VAKTHOLD: Politi og soldater patruljerte gatene i Lyon etter en eksplosjon fredag. Foto: Emmanuel Foudrot
VAKTHOLD: Politi og soldater patruljerte gatene i Lyon etter en eksplosjon fredag. Foto: Emmanuel Foudrot Foto: Emmanuel Foudrot

Tre mistenkte pågrepet etter bombeeksplosjon i Lyon

Den antatte gjerningsmannen og to andre personer er pågrepet etter bombeeksplosjonen i den franske byen Lyon før helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Påtalemyndigheten i Paris opplyser at den antatte gjerningsmannen er en 24 år gammel algerisk statsborger som ble pågrepet i Lyon.

I tillegg har politiet pågrepet moren hans og en person som skal være en venn av familien.

– Dette er en lettelse for alle Lyons innbyggere. Jeg tror saken er løst. Hvis det var et nettverk, så er det blitt identifisert, og det vil definitivt bli oppløst, sier Lyons ordfører Gérard Collomb til TV-kanalen BFMTV mandag.

24-åringen er IT-student og har ikke tidligere vært kjent av politiet, ifølge Collomb.

Bomben i Lyon eksploderte i en gågate i sentrum av byen fredag. 13 mennesker ble såret, men bare én av dem skal ha fått alvorlige skader.

Etter eksplosjonen etterlyste politiet en mann med sykkel som ble filmet av et overvåkingskamera mens han la fra seg en papirpose som trolig inneholdt sprengladningen. Den er blitt beskrevet som en pakkebombe fylt med skruer og bolter.

Politiet etterforsker saken som drapsforsøk og terrorisme. Ingen grupperinger har så langt meldt at de står bak eksplosjonen.