TØFF GRUPPE: Mathis Olimb, Jonas Holøs, Andreas Martinsen og de norske guttene skal få det tøft med å ta seg til kvartfinale i neste års VM.
TØFF GRUPPE: Mathis Olimb, Jonas Holøs, Andreas Martinsen og de norske guttene skal få det tøft med å ta seg til kvartfinale i neste års VM. Foto: Roald, Berit

Norge møter mesteren og Russland i neste års ishockey-VM

Gruppene i neste års ishockey-VM i Sveits er klare. Norge møter blant andre tittelforsvarer Finland og knalltøffe Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ble VM i Slovakia avsluttet med finsk gull, og Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) har nå oppdatert sin ranking , som legger grunnlaget for fordelingen av VM-grupper.

Norge går ned to plasser på verdensrankingen og ligger på 11.-plass. Dermed havner de norske ishockeyherrene i VM-gruppe B.

Det betyr kamper mot Russland (2.-rangert), Finland (3.), USA (6.), Tyskland (7.), Latvia (10.), Italia (16.) og Kasakhstan (19.).

Kasakhstan er nyopprykket til elite-VM, mens Italia endte nest sist i Norges gruppe i årets VM.

VM-gruppe B spilles etter planen i en nybygd arena i Lausanne, mens gruppe A med vertsnasjonen Sveits og blant andre Sverige og Canada skal spilles i Zürich.

(©NTB)