SELGER KLUBBEN: Etter 12 år som eier virker ser det ut til at Mike Ashley får solgt Newcastle.
SELGER KLUBBEN: Etter 12 år som eier virker ser det ut til at Mike Ashley får solgt Newcastle. Foto: Scott Heppell

The Sun hevder fetteren til City-eieren kjøper Newcastle

Omsider kan det se ut til at Mike Ashley får solgt Newcastle. Prisen skal være på rundt 3,86 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag morgen hevder The Sun å ha eksklusive nyheter om at Newcastle-eier Mike Ashley har solgt klubben.

Ifølge tabloidavisen har Dubai-baserte sjeik Khaled bin Zayed Al Nehayan (61) fått tilslag og kommet til enighet med Ashley om å kjøpe Newcastle for 3,86 milliarder kroner.

Sjeik Khaled er fetter av Manchester City-eier Sjeikh Mansour og har tidliger forsøkt å komme seg inn på fotballmarkedet. I august i fjor kom det frem at sjeiken hadde lagt inn et bud på 21,5 milliarder kroner på Liverpool, som ble avslått. Hadde sjeiken fått tilslag, ville det blitt fotballhistoriens dyreste kjøp.

Både Ashley og sjeik Khaled skal ha signert de nødvendige papirene og sendt dem inn til Premier League for godkjenning. Et salg av Newcastle vil markere en tolv år lang periode med Ashley som eier. Forretningsmannen har forsøkt å selge klubben flere ganger, uten å lyktes.

Newcastle har vært til salgs siden oktober 2017.

Forholdet mellom Ashley og fansen har også surnet etter manglende vilje til investering på spillermarkedet, samt omdøpingen av St. James' Park til Sports Direct Arena.

61 år gamle sjeik Khaled er del av kongefamilien i Abu Dhabi og grunnlegger av Bin Zayed Group. Han er også president i seiler- og roforbundet i De forente arabiske emirater.

Newcastle endte på 13. plass i Premier League denne sesongen. Med ny eier på plass venter nok fansen spent på om kontrakten til Rafael Benitez blir forlenget. Spanjolen er kun knyttet til klubben fem til 30. juni.