AVSPERRET: Politiet har sperret av området hvor hendelsen skjedde lørdag kveld på Grunerløkka. Foto: Lauritz Vatne / TV 2
AVSPERRET: Politiet har sperret av området hvor hendelsen skjedde lørdag kveld på Grunerløkka. Foto: Lauritz Vatne / TV 2

Skudd avfyrt i Oslo – Fire personer er pågrepet

Skuddene ble avfyrt i nærheten av Birkelunden i Oslo og politiet brukte mye ressurser på å jakte gjerningspersonene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 22.26 opplyste politiet til TV 2 at de hadde pågrepet fire personer i forbindelse med skyteepisoden på Grunerløkka.

– Vi har pågrepet fire personer som vi knytter til hendelsen. De blir kjørt til arresten og vil bli avhørt etterhvert, forteller Gjøkling i Oslo politidistrikt.

Politiet har foreløpig ikke funnet skytevåpenet.

– Det er fortsatt flere detaljer som er uklare, så etterforskningen vil fortsette. De pågrepne er personer fra kjente miljøer, sier operasjonslederen.

– Trusselsituasjon

Politiet meldte om skyteepisoden klokken 20.03 lørdag på Twitter.

Skuddet ble avfyrt i forbindelse med en konfrontasjon mellom fire personer.

– To i den ene grupperingen skal ha avfyrt et skudd og deretter forsøkt å avfyre flere skudd. Vi er usikre på hva skuddene var rettet mot, men det ble tatt ladegrep og vi anser at det har vært en trusselsituasjon, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt etter hendelsen.

Før politiet kom til stedet hadde de involverte allerede stukket av.

– Det som virker å være fortsettelsen er at to har løpt fra stedet, og forsøkt å komme seg i en taxi. Drosjåføren nektet å ta de med etter å ha sett håndvåpenet og at det kom to løpende etter de. Deretter løp alle fire etter hverandre til fots, sa Gjøkling.

Operasjonslederen understreker at dette er et foreløpig hendelsesforløp og at mye fortsatt er uavklart.

– Vi har mye ressurser i området. Søket etter de involverte personene pågår for fullt, samt at vi avhører vitner og foretar sporsikring, sa operasjonslederen rundt klokken 20.30.

Ba om hjelp fra vitner

Politiet ønsket å komme i kontakt med vitner som har sett hendelsen eller som satt på relevante opplysninger.

Operasjonslederen fortalte at det ikke var fare knyttet til å oppholde seg på Grunerløkka etter hendelsen.

– Å avfyre skudd i et så tett område som Grunerløkka er potensielt livsfarlig både for de involverte, men også for utenforstående. Vi har likevel ikke grunn til å tro at gjerningspersonene befinner seg i området nå. Skuddene virker også å være rettet mot særskilte personer og ikke tilfeldige, sa operasjonslederen.

Ingen ble skadd i episoden.