Vålerenga ydmyket på hjemmebane av erkerivalen

Lillestrøm sjokkerte Vålerenga på Intility Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga-Lillestrøm 0-3

Se de utrolige scenene etter kampslutt i Sportsnyhetene øverst.

Et Vålerenga i god form var på forhånd store favoritter hjemme mot et Lillestrøm i dårlig form.

Men så enkel er ikke fotballen.

Gjestene fra Romerike tok tidlig ledelsen etter en keepertabbe fra Adam Larsen Kwarasey og endte til slutt opp med å ydmyke erkerivalen 3-0.

LSK-flagg førte til slåsskamp etter kampslutt

Etter kampen plantet Aleksander Melgalvis et LSK-flagg i midtsirkelen på Intility Arena.

Det var svært upopulært blant de få hjemmetilhengerne som fortsatt var til stede, og noen valgte å storme banen for å uttrykke sin misnøye. Det var også tilløp til de to lags tilhengerne ute på gressteppet lenge etter kampslutt.

– Jeg så det etter hvert. Det var ikke meningen å provosere, men å lage litt liv for Kanarifansen. Det ble litt temperatur i begge leirer, og det er sånn det skal være, sier Melgalvis til Eurosport.

Vålerenga-trener Ronny Deila var langt nede etter tapet.

– Det er en vond dag. Vi er utrolig skuffet. Vi er skuffet over prestasjonen vår, for den var ikke i nærheten av det vi har gjort de siste ukene, sier han til TV 2.

VIF tabbet seg ut

Dagens helt ble Thomas Lehne Olsen som scoret de to første målene.

– Vi spiller en perfekt defensiv kamp. Det er det sjukeste jeg har vært med på, tror jeg. Jeg er stolt over den jobben guttene legger ned i dag. Det er sjukt. Nå skal vi ta ferie med god samvittighet, sier spissen til Eurosport.

Hedmarkingen var enslig svale på topp for LSK, men herjet tidvis med VIF-forsvaret. Målene var imidlertid av det enkle slaget. Spesielt det første etter et kvarter.

Den tidligere ghanesiske landslagskeeperen Larsen Kwarasey fikk store problemer med å håndtere et langskudd fra Daniel Gustafsson og istedenfor å holde ballen endte 31-åringen opp med å bakse den rett i beina på Lehne Olsen.

HEIT: Thomas Lehne Olsen er oppe i seks scoringer i årets Eliteserie.
HEIT: Thomas Lehne Olsen er oppe i seks scoringer i årets Eliteserie. Foto: Braastad, Audun

VIF-målvakten prøvde å se lyst på det i intervju med Eurosport i pausen og trodde Vålerenga kom til å snu kampen.

– Det er litt bevegelse i ballen, og da kommer den litt tilbake igjen, og da blir det en dårlig retur og de scorer på den. Sånt skjer. Det er en del av spillet. Det er ikke noe jeg kan gjøre med det nå. Det er kjipt, men slik er fotballen.

To dødballsscoringer

Men tabben skulle vise seg å bli skjebnesvanger. Vertene klarte aldri å svare, og i andre omgang var Lillestrøm det førende laget og etter en drøy time fikk de betalt da en dødball til slutt falt ned i føttene på nettopp Lehne Olsen. 27-åringen hadde nok en gang en enkel jobb med å sette ballen i tomt bur.

Og etter 69 minutter glapp det igjen for Vålerenga, og nok en gang var det en god dødball fra LSK. Bortelaget vant duellene og danske Tobias Salquist klarte til slutt å lirke ballen i mål fra spiss vinkel, gjennom beina på Larsen Kwarasey.

Etter 79 minutter ble Vålerengas spiss Fitim Azemi utvist etter å ha fått sitt andre gule kort. Hjemmesupporterne hadde møtt opp mannssterke denne lørdagskvelden, men da fikk store deler av fansen nok og stormet i hopetall ut av arenaen.

Før denne kampen hadde Lillestrøm ikke klarte å holde nullen på bortebane siden de møtte Sogndal i april 2017.