Meklingen i statsoppgjøret fortsetter flere timer på overtid

Ingen vet når partene i statsoppgjøret kaster kortene eller tar hverandre i hånden. Tre og en halv time på overtid er utfallet av meklingen fortsatt uklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Meklingen pågår fortsatt, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB klokken 3.28.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa før midnatt at det fram til da har vært bevegelse, men at partene ikke var i mål. Dermed ble det klart for mekling på overtid.

– Så lenge det er håp, vil partene normalt bli sittende, men dette må jeg ta formelt med dem, sa riksmekleren da det bare gjensto en snaut time før fristen for meklingen i statsoppgjøret gikk ut.

Kan drøye

I slike situasjoner er det ingen begrensning på hvor lenge de kan holde på, men det er ikke uvanlig at det dreier seg et relativt stort antall timer – innimellom et tosifret sådan.

Dermed er det lite som tyder på at rundt 3.700 statsansatte får vite om de skal gå på jobb fredag morgen eller om de skal stå streikevakt med det første.

Ruland poengterte før midnatt at det har vært bevegelse fra begge sider siden prosessen startet onsdag formiddag, og at han mente partene fortsatt hadde grunnlag for å snakke sammen i forsøket på å finne en enighet om årets lønnsoppgjør.

To hovedtemaer

Alle de fire hovedorganisasjonene i statlig sektor, LO, YS, Unio og Akademikerne, var torsdag kveld i innspurten av årets lønnsoppgjør. På andre siden av meklingsbordet sitter forhandlingsdelegasjonene til Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Det er to hovedtemaer partene har brakt til mekling – økonomi og et pensjonsspørsmål. Vi er ikke i mål på noen av spørsmålene, men det har vært bevegelse fra begge sider på begge områder. Dette er begge krevende spørsmål med stor betydning for partene, sier Ruland.

(©NTB)