NY SAMMENLAGTLESER: Team UAE Emirates-rytteren Jan Polanc har god grunn til å glise.
NY SAMMENLAGTLESER: Team UAE Emirates-rytteren Jan Polanc har god grunn til å glise. Foto: Luk Benies / AFP

Trøyeskifte i Giroen

Jan Polanc overtok sammenlagtledelsen i Giro d'Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cesare Benedetti har vært hjelperytter hele proffkarrieren, men torsdag var det 31-åringens tur til å feires etter en sterk etappeseier i Giro d'Italia.

Den italienske Bora-rytteren var med i et tidlig brudd på den 158 kilometer lange etappen fra Cuneo til Pinerolo, med flere tøffe stigninger underveis. Bruddet holdt til mål, og Benedetti hadde mest saft igjen i beina da vinneren skulle kåres.

Flere ganger ble han nesten hektet av, men han kjempet seg tilbake hver gang og seiret foran sin landsmann Damiano Caruso og iren Eddie Dunbar.

Det var Boras tredje etappeseier, etter at tyske Pascal Ackermann vant to massespurter tidligere i rittet.

Jan Polanc fra Slovenia var også med i bruddet. Han måtte slippe de beste med 25 sekunder mot slutten av etappen, men han overtar den rosa ledertrøya med god margin. Landsmannen Primoz Roglic klatret til 2. plass, men er hele 4.07 minutter bak etter 12 etapper.

Valerio Conti, som syklet i den rosa trøya en uke, mistet den som ventet torsdag, men bet seg fast på 3. plass snaut fem minutter bak den nye lederen som er hans lagkamerat i UAE-stallen.

Utbryterne var på ett tidspunkt over et kvarter foran feltet med sammenlagtfavorittene, men forspranget skrumpet betydelig mot slutten. Fire mil før mål ventet etappens store utfordring i form av Montono-stigningen, som er 8,8 kilometer lang og med gjennomsnittlig stigningsprosent på 9,5.

Gianluca Brambilla var førstemann over toppen, og han erobret dermed klatretrøya.

Miguel Ángel López fra Astana-laget jobbet hardt for å ta igjen noe av tiden han tapte på søndagens tempoetappe, og han greide å ta 29 sekunder på de øvrige sammenlagtfavorittene.

Fredag venter en knallhard fjelletappe med tre vanskelige stigninger.

(©NTB)