Det blir Manchester United-bonanza i Oslo 30. og 31. juli.

Dagen etter at herrelaget møter Kristiansund på Ullevaal, møter kvinnelaget Vålerenga på Intillity, i en kamp som blir vist på TV 2 Zebra og Sumo.

– Det blir ekstremt kult. Jeg ble ekstremt glad da jeg fikk den nyheten, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen til TV 2.

Hun har vært Manchester United-fan siden hun var fem år gammel.

– Som ung jente har jeg drømt å spille for United. Derfor var det så fint at de laget damelag i fjor, så da får jeg i alle fall spille mot dem.

Håper på store tilskuertall

De to treningskampene spilles i Norway Cup-uken.

– Det er United-feber på grunn av Solskjær. Jeg er sikker på at Oslo vil se frem til det, og det gjør vi i klubben også, sier VIF-trener Monica Knudsen i et intervju med MUTV.

– Kampen vil bli spilt midt i Norway Cup. Det er verdens største ungdomsturnering. Vi vil få mange tilskuere derfra. I tillegg United-fansen i Norge, som også kommer til herrekampen dagen før. Jeg er sikker på at vi får et bra tilskuerantall.

Kanskje kan det bli rekord for en kamp mellom to klubblag på kvinnesiden i Norge. 5655 tilskuere i Champions League-kvartfinalen mellom LSK og Barcelona i vår er rekorden utenom cupfinaler.

– De kommer til å få kjenne det

Selv om det er en treningskamp, er det ikke bare snakk om en vennskapelig affære.

– Halve laget er Liverpool-supportere. Vi er et par United-supportere som har valgt riktig, men resten av laget er Liverpool-supportere. De kommer til å få kjenne det ganske greit, når vi møter dem, flirer Guro Pettersen.

Men Manchester United gleder seg likevel.

– Vi kan ikke vente. Det er en fantastisk by. Det vil bli en strålende kamp. Det vil være en god test for oss før den nye sesongen, sier United-manager Casey Stoney.

– Vi vil forhåpentlig kunne vise frem noen nye spillere. De vil få noen minutter. Det handler om det å få minutter på banen for spillerne, i tillegg til å være en oppvisning for supporterne. Vi får en god test, mot veldig god motstand.

Kampene:
30. juli kl. 19: Kristiansund - Manchester United på TV 2 og tv2sumo.no
31. juli kl. 19: Vålerenga - Manchester United på TV 2 Zebra og tv2sumo.no