TRE DØDE: Tornadoen i Missouri har krevd tre menneskeliv. Flere er også skadd, melder utenlandske medier.
TRE DØDE: Tornadoen i Missouri har krevd tre menneskeliv. Flere er også skadd, melder utenlandske medier. Foto: Chris Higgins

Tre personer omkom i tornado i Missouri

Minst tre mennesker har omkommet etter at en voldsom tornado slo inn over den amerikanske delstaten Missouri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Missouris hovedstad Jefferson City ble innbyggerne bedt om å gå i tilfluktsrom eller søke ly på annet vis. Også i nabodelstatene Oklahoma og Kansas gikk alarmen.

Tornadoen ble etterfulgt av kraftig vind, regn og hagl, og i tillegg ble det meldt om uvanlig mange lynnedslag.

I Golden City, 270 kilometer sørvest for Jefferson City, omkom tre mennesker. I Carl Junction er det flere skadde, opplyser Missouri Department of Public Safety.

Det meldes også om store materielle ødeleggelser, strømmaster og trær som er blåst over ende, strømbrudd og sperrede veier.

Redningsmannskaper går fra dør i enkelte områder for å undersøke om noen er sperret inne i husene sine.

Det er sendt ut advarsel om fare for flom som følge av den kraftige nedbøren.

Ifølge NBC slo en tornado innover Jefferson City, en by med rundt 43.000 innbyggere i sentrum av Missouri, kort tid før midnatt.

Det er ikke meldt dødsfall foreløpig, men det er kommet meldinger om at flere ble skadet og at folk ble fanget av stormen, sa Jefferson City Police Lt. David Williams på en pressekonferanse tidlig på torsdag.

– På dette tidspunktet prøver vi fortsatt å avklare nøyaktig hvor store skader det er snakk om. Vi jobber fortsatt veldig hardt for å identifisere eventuelle skadede mennesker og steder vi trenger ekstra personell, sa Williams.