To pågrepet for drapsforsøk i Oslo sentrum 17. mai

De siktede er kjenninger av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt opplyser at to menn er pågrepet for drapsforsøk på Egertorget 17. mai. En 27 år gammel mann ble knivstukket i magen.

– I forbindelse med drapsforsøk på Egertorget 17. mai, har politiet i kveld pågrepet to menn siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette. De er i 20- og 30-årene, norske statsborgere og kjent fra politiet fra før, skriver politiet på Twitter.

Politiet utelukker ikke flere pågripelser, og opplyser at de siktede avhøres torsdag.

– Tilfeldig offer

Mannen har forklart til politiet at han ikke kjente de antatte gjerningspersonene.

– Slik saken fremstår nå, så er fornærmede et tilfeldig offer, sier Anne Alræk Solem, sjef for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo, til Aftenposten.

– Planen er nå å avhøre de to pågrepne på torsdag. Motivet vil være sentralt i den videre etterforskningen, sier Solem.

Politiet fikk melding om hendelsen på Egertorget i Oslo klokken 21.52 på kvelden, og har blant annet gått gjennom video fra overvåkingskameraer i området.

Overfor NTB beskrev politiet 27-åringens tilstand som ikke livstruende og stabil like før midnatt til lørdag.

Vaktleder Arne Caspersen ved Oslo-politiets kriminalvakt opplyste til Aftenposten at det ikke dreide seg om et ransforsøk og at 27-åringen har sagt at det ikke var noen grunn til at han skulle bli knivstukket.

Det ble opplyst at de antatte gjerningspersonene var to menn og en kvinne. 27-åringen forklarte at han snakket med de tre og at han deretter ble angrepet med det han mener var en kniv.

(TV 2/NTB)