NYE UFO-videoer: – Hva i h...... er det der?!

Pentagon innrømmer: Vi etterforsker UFOer

TV-dokumentar viser nye UFO-videoer fra den amerikanske marinen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pentagon-talsmannen Christopher Sherwood sier til New York Post at det hemmelige UFO-prosjektet «Advanced Aerospace Threat Identification Program» (AATIP) har undersøkt og etterforsket «uidentifiserte flyvende fenomener».

Nick Pope, som er kjent som Storbritannias fremste UFO-ekspert, mener at uttalelsene fra USAs forsvarsdepartement er sensasjonelle.

– Innrømmelsen bekrefter at de virkelig har etterforsket det folk kaller UFOer, sier Pope som er tidligere analytiker i det britiske forsvarsdepartementet.

Sherwood går lenger enn å bare bekrefte eksistensen av AATIP, og røper i tillegg at Pentagon fortsatt undersøker UFO-meldinger, ifølge den amerikanske tabloidavisen.

Ble avslørt i 2017

– Forsvarsdepartementet er alltid opptatt av å være i stand til å identifisere luftfartøy i vårt luftrom, så vel som å identifisere fremmede kapasiteter som kan true oss, sier Pentagon-talsmannen til New York Post.

Det hemmelige UFO-prosjektet ble avslørt i 2017, da den tidligere sjefen Luis Elizondo fortalte at han mener det finnes bevis som gjør det umulig å utelukke at utenomjordiske fartøyer har besøkt jorden.

– Disse luftfartøyene, vi kaller dem luftfartøy, viser karakteristikker som for øyeblikket ikke finnes i USA, eller i noe annet land som vi kjenner til, sa han til CNN.

Ifølge Elizondo ble det observert «fly» som tilsynelatende trosset aerodynamiske lover. Etter avsløringen friga det amerikanske forsvarsdepartementet en video som viste to jagerflypiloter i møte med et mystisk objekt.

Se videoen øverst i videovinduet!

– Jeg kan si deg at det ikke var fra denne verden. Jeg er ikke gal, jeg har ikke drukket. Etter 18 år som pilot har jeg sett omtrent alt man kan se i vårt rike, og dette var ingenting i nærheten av noe, sa en av pilotene til ABC News.

Washington Post beskrev nyheten som «en av de mest betydningsfulle avsløringene om myndighetenes forskning på flyvende objekter».

Fulgte en sverm av UFO-er

De siste UFO-avsløringene kommer bare en snau måned etter at Washington Post fortalte at uidentifiserte flyvende objekter har vært i militært luftrom så ofte som flere ganger i måneden siden 2014.

– Vi vil komme til bunns i dette. Vi må finne ut hvem som står bak, hvor det kommer fra og hvorfor, sa marinens talsmann Joseph Gradisher til avisen.

Tidsskriftet Newsweek skrev tidligere denne måneden at hendelsen fra 2004 ble dokumentert med infrarøde kameraer og underbygd med vitneobservasjoner.

I november 2004 fulgte hangarskipgruppen USS Nimitz over flere dager en sverm av UFO-er utenfor California-halvøya, med piloter, radarteknikere og annet militært personell som øyenvitner.

– På et tidspunkt fulgte vi mange objekter, sier kvartermester Gary Voorhis, som var om bord på rakettkrysseren USS Princeton.

Pilot: – Se på den greia!

Mens jagerflyet fulgte objektet, endret det brått kurs og forsvant mot venstre.
Mens jagerflyet fulgte objektet, endret det brått kurs og forsvant mot venstre. Foto: US Navy/History Channel

I dokumentaren «Unidentified: Inside America's UFO Investigation» som har premiere 31. mai, kommer det frem at ett av de uidentifiserte objektene som ble fulgt på radar fra USS Princeton, hadde en hastighet på 3600 mph – eller ufattelige 5793 km/t, ifølge forhåndsomtalen fra History Channel.

Kevin Day, som var radaransvarlig, sier at han så godt over 100 objekter på skjermen mens observasjonene varte.

– Det var som å se snø dale ned fra himmelen, sier Day, som for første gang snakker om UFO-hendelsen.

UFO-ene befant seg i 80.000 fots høyde da de dukket opp, sier han.

Det tilsvarer 24.000 meters høyde. Makshøyden for F-16 og F-35 er til sammenligning 15.000 meter.

Se video: – Hva i h...... er det der?!

US Navy har dessuten gitt TV-kanalen tilgang til to UFO-videoer fra 2015, der F/A-18 Super Hornet jagerfly på tokt fra hangarskipet USS Theodore Roosevelt følger mystiske objekter utenfor Florida-kysten.

I videoen hører man pilotene kommentere det de ser:

– Jøss!

– De flyr mot vinden.

– Se på den greia, mann!

– Se på den greia! Den roterer!

Det er imidlertid ikke første gang at UFO-observasjoner blir etterforsket i USA. I 1947 satte det amerikanske luftforsvaret i gang undersøkelser av mer enn 12.000 påståtte observasjoner.

USA driftet fra 1950-tallet og frem til 1969 programmet «Project Blue Book», som skulle etterforske UFO-observasjoner. Da forskningen ble lagt ned hadde man ikke klart å finne teknologiske bevis.

Prosjektet ble offisielt avsluttet i 1969, og det ble konkludert med at de fleste observasjonene var stjerner, skyer, vanlige fly eller spionfly. Noen av sakene forble imidlertid uoppklarte.

– Skipsloggen blåste på havet

En britisk UFO-rapport som ble offentliggjort i 2011, fortalte om en mystisk hendelse under en vinterøvelse i Nord-Norge på slutten av 90-tallet.

Admiral og tidligere sjef for den britiske forsvarsstaben Lord Peter Hill-Norton etterforsket hendelsen som involverte HMS Manchester og et uidentifisert luftfartøy.

Lord Hill-Nortons spørsmål om UFO-hendelsen ble behandlet på toppnivå.
Lord Hill-Nortons spørsmål om UFO-hendelsen ble behandlet på toppnivå. Foto: faksimile/National Archives

– Dette skipet skal ha hatt kontakt med et uidentifisert objekt under en øvelse, og flere hundre om bord på HMS Manchester og andre skip var vitne til hendelsen. På samme tid fulgte besetningen på et norsk marinefartøy objektet på radar, og diskuterte hendelsen åpent på sambandet, skrev Lord Hill-Norton til daværende forsvarsminister William Bach.

Admiralen ba forsvarsministeren om å gjennomgå skipsloggen, og at kopier ble sendt til ham. Men svaret som Lord Hill-Norton fikk fra det britiske forsvarsdepartementet, overrasket admiralen.

Et av dokumentene viser at skipsloggen til HMS Manchester var forsvunnet, og at skipet hadde vært i Nord-Norge da loggen forsvant.
Et av dokumentene viser at skipsloggen til HMS Manchester var forsvunnet, og at skipet hadde vært i Nord-Norge da loggen forsvant. Foto: faksimile/National Archives

For i brevet sto det at et søk etter skipsloggen hadde avdekket at den var forsvunnet.

– Et uvanlig kraftig vindkast blåste loggen overbord mens skipet lå til havn i Bodø, het det i svarbrevet fra forsvarsministeren.

– Jeg har i løpet av mine 49 år i marinen aldri hørt om at en logg skal ha blitt blåst overbord, skrev admiralen tilbake.

Sjøforsvaret opplyste til TV 2 at de ikke ville kommentere opplysningene som kom frem i de britiske UFO-dokumentene.