TENKER PÅ TOPP FIRE: Ole Gunnar Solskjær sier Manchester United-fansen ikke kan forvente tittelkamp kommende sesong.
TENKER PÅ TOPP FIRE: Ole Gunnar Solskjær sier Manchester United-fansen ikke kan forvente tittelkamp kommende sesong. Foto: Jason Cairnduff

Solskjær avskriver tittelmuligheten til Manchester United

Ole Gunnar Solskjær mener Manchester City og Liverpool er for langt foran hans lag til at de kan kjempe om ligatittelen neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ventet at Manchester United ruster kraftig opp i sommer, men det skal ikke være nok til å kjempe om ligatittelen neste sesong, mener Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United-manageren mener avstanden opp til erkerivalene Manchester City og Liverpool er for stor til å ta igjen nå.

– Marginene er små i flere kamper, men akkurat Manchester City og Liverpool er så langt foran at vi ikke kan tenke på å ta det igjen i ett jafs. Vi må bli bedre selv og ikke tenke på annet enn det vi kan gjøre noe med selv, sier hantil TV 2, og fortsetter:

– Det er noen lag som er gode, og det er en superutfordring å ta igjen de lagene. Vi har det gjort før med Manchester United. Jeg har også vært med på å være mange, mange titalls poeng bak Rosenborg, men tatt dem igjen med Molde. Vi skal alltid klare å bli bedre, så får vi se hva de andre lagene blir.

Solskjær sier at de vil fokusere på å bli topp fire, før de vil sikte enda høyere.

Byggmester Solskjær

Manchester United står igjen utenfor Champions League etter å ha blitt nummer seks denne sesongen. Klubben har ikke vunnet ligaen siden 2013.

– Hva vil du si Manchester United-supporterne?

– Vi ser selvfølgelig store utfordringer. Det er en stor ære for oss som sitter på trenersiden å få lov til å bygge opp Manchester United igjen. Vi skal ta opp kampen. Vi har gjort det før. Manchester United har gått sesonger før uten å vinne trofeer. Neste sesong skal vi sørge for å klatre nærmere toppen. Det er ikke så mange poeng til topp fire, og vi skal kjempe om trofeer, sier Solskjær.

Under hans tid som Manchester United-spiller så han også suverene Arsenal- og Chelsea-lag, men Sir Alex Fergusons menn slo alltid tilbake.

– Sånn er Premier League. Det går litt i perioder, men nå er serien så mye mer konkurranse de seks store. Så har du store klubber som Everton, Leicester og Newcastle under der. Tapene til Manchester City var mot Newcastle og Crystal Palace, så det er ingen enkle kamper i Premier League. Da jeg kom inn, sa folk at det var lette kamper, men det er ingen enkle kamper i Premier League, sier den tidligere målsniken.

– Et United å være stolte av

Solskjær og Manchester United-spillerne starter sesongoppkjøringen 1. juli. Nordmannen har vært opptatt av å få opp løpskapasiteten etter at Louis van Gaal og José Mourinho har stått for en mer statisk fotball de siste årene.

– Jeg tenker på hva vi kan gjøre noe med og hva vi skal gjøre, ikke hva som har skjedd før. Det har vært fantastisk gode managere før, presiserer han.

– Noen av spillerne har hatt Sir Alex Ferguson, noen har hatt Ferguson og David Moyes, noen David Moyes og Louis van Gaal. Vi må gjøre det på måten til meg og Mike Phelan. Michael Carrick spilte under alle. Vi må bli et Manchester United som vi kan være stolte. Vi vil være et Manchester United vi, spillerne og supporterne kan være stolte av, fortsetter Solskjær.

Den tidligere Molde- og Cardiff-manageren forventer at spillerne møter opp godt forberedt på treningsfeltet på Carrington etter sommerferien.

– De kommer helt sikkert til å bruke sommeren godt. Det har vi snakket om, og når vi begynner 1. juli skal vi gjøre det bra og være klare når serien begynner. Det er steg for steg. Det kan ikke gå fra sprint til maraton ganske kjapt, men vi skal gradvis bli bedre og bedre, lover Solskjær.