Woket perlespelt i sursøt saus
Det blir asiatiske smaker med perlespelt, kylling og ananas på kjøkkenet i dag.
For melk- og glutenfri; bruk ris eller linser.
- 3 dl perlespelt eller villrisblanding / vanlig ris, linser kan også brukes (les fremgangmåte på pakkene)
- 1 liten brokkolibukett
- 1 pk sukkererter
- 1 paprika
- ½ fersk ananas eller 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake
- 2-3 kyllingfileter, kan byttes ut med 600-700 laksefilet
- olje til steking
- salt og pepper
- 1-2 ss sweet chilisaus
- 1/4 -1 ts finhakket frisk ingefær (1/4 ts for mild)
- frisk koriander
- limebåter eller 1/2 grillet sitron.
Kok perlespelt, ris eller linser anvisning på pakken.
Del brokkoli i små buketter, strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler og kok i lettsaltet vann i 2-3 min. Kok sukkererter med de siste 2 minuttene. Ta opp og la renne godt av seg.
Del paprika og ananas i biter. Strimle kyllingfiletene.
Varm olje/smør i en panne med høye kanter eller bruk wokpanne. Stek kyllingstrimlene raskt brune, tilsett paprika, godt avrent perlespelt, brokkoli og sukkererter. Stek på høy temperatur i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper, finhakket frisk ingefær og sweet chilisaus.
Rett før servering tilsettes ananas i biter. Dryss over finhakket koriander.
Server med limebåter og sweet chilisaus.