Woket perlespelt i sursøt saus

Det blir asiatiske smaker med perlespelt, kylling og ananas på kjøkkenet i dag.

For melk- og glutenfri; bruk ris eller linser.

  • 3 dl perlespelt eller villrisblanding / vanlig ris, linser kan også brukes (les fremgangmåte på pakkene)
  • 1 liten brokkolibukett
  • 1 pk sukkererter
  • 1 paprika
  • ½ fersk ananas eller 3-4 skiver hermetisk uten sukkerlake
  • 2-3 kyllingfileter, kan byttes ut med 600-700 laksefilet
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • 1-2 ss sweet chilisaus
  • 1/4 -1 ts finhakket frisk ingefær (1/4 ts for mild)
  • frisk koriander
  • limebåter eller 1/2 grillet sitron.

Kok perlespelt, ris eller linser anvisning på pakken.

Del brokkoli i små buketter, strimle opp stilken i fyrstikktynne strimler og kok i lettsaltet vann i 2-3 min. Kok sukkererter med de siste 2 minuttene. Ta opp og la renne godt av seg.

Del paprika og ananas i biter. Strimle kyllingfiletene.

Varm olje/smør i en panne med høye kanter eller bruk wokpanne. Stek kyllingstrimlene raskt brune, tilsett paprika, godt avrent perlespelt, brokkoli og sukkererter. Stek på høy temperatur i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper, finhakket frisk ingefær og sweet chilisaus.

Rett før servering tilsettes ananas i biter. Dryss over finhakket koriander.

Server med limebåter og sweet chilisaus.